Thursday, May 15, 2014

10 CARTI CARE MI-AU SALVAT VIATA...

 
http://www.libris.ro/ghid-de-fericire-pentru-incepatori-stefana-balan-DOU978-606-8454-54-2--p669906.htmlDupa anii de facultate, plictisita nu atat de autorii pe care trebuia sa-i studiez, ci de nesfarsitele analize pe text si comentarii, o perioada am stat departe de carti, necitind decat ce-mi trebuia strict la serviciu. Coincidenta, sau nu, aceia au fost cei mai nefericiti ani din viata mea. 

Nu voi intra in foarte multe amanunte, am facut-o cu sinceritate in cartea Ghid de fericire pentru incepatori.

La vremea aceea am dat vina pe altii. Am inteles mai tarziu ca era vina mea, sau mai exact,  calitatea slaba a vietii mele era data de nivelul meu scazut de dezvoltare personala.

Eram ca o frunza in vant, consideram ca normalitatea este sa faci ce face toata lumea, traiam pe pilot automat, si pot spune ca nici macar nu traiam...eram ca un zombie. 

Sansa mea a fost sa lucrez cu niste oameni extraordinari, manageri germani, care m-au remodelat. Nu am devenit milionara, ca ei, insa am ajuns sa am ce-mi doream: o viata fericita, libera de constrangeri si echilibrata. Una dintre cele mai importante lectii a fost ca cititul iti salveaza viata. Pentru ca daca nu te dezvolti, nu faci decat sa existi, nu sa traiesti. 

Interesant este ca anumite lecturi, pe care le voi prezenta in cele 10 carti de capatai care mi-au redat bucuria de a trai, m-au ajutat sa supravietuiesc la propriu (fiind un miracol medical) atunci cand m-am intalnit cu Moartea. 

Din 2005 am inceput sa citesc carti si bloguri de dezvoltare personala, si asa cum mi-ati cerut unii dintre voi, am sa includ in articol lista cu lecturile mele cele mai importante, cu linkuri catre libraria Libris.ro unde puteti comanda si Ghidul de fericire.

Iata cele 10 carti, care mi-au adus cele mai puternice revelatii, si care m-au ajutat nu numai sa fiu fericita, dar si sa scriu o carte despre fericire:


http://www.libris.ro/psihologie-practica/castiga-acum-incredere-in-tine---paul-mckenna-cd-LIT978-606-600-110-6--p371069.html
1. Paul McKenna - Castiga acum incredere in tine .

Este cartea care m-a facut sa exclam: Wow, eu chiar am control asupra mintii si vietii mele? In consiliere, este prima carte pe care o recomand celor cu care lucrez. Dupa ce am citit cartea asta, viata mea nu a mai fost la fel...de nesigura.


http://www.libris.ro/fa-ti-viata-exact-cum-vrei-tu-richard-bandler-VID973-92477-0-9--p365407.html
2. Richard Bandler - Fa-ti viata exact cum vrei tu!

Este cartea cea mai bogata in tehnici NLP pentru optimizarea vietii. De la a lasa in urma o amintire neplacuta, pana la a scapa de fobii, aceasta carte nu trebuie sa va lipseasca din biblioteca.
http://www.libris.ro/dezv-spirituala/secretul-cartonat---rhonda-byrne-ADD973-87595-7-2---c9241--p367596.html
3. Rhonda Byrne-SecretulChiar daca nu sunt total convinsa de Legea Atractiei, se intampla prea multe coincidente in viata mea ca sa mai fie doar simple coincidente.
http://www.libris.ro/dezvoltare-profesionala/cele-7-deprinderi-ale-persoanelor-eficace---ALL978-973-724-338-6--c8879--p371177.html
4. Stephen Covey - Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace
  
Este cartea care m-a invatat cum sa fiu eficienta cu timpul si energia mea fara sa ma mai umplu de frustrari.

http://www.libris.ro/tata-bogat-tata-sarac-robert-t-kiyosaki-CVE973-8120-21-7--p317685.html
5. Robert Kiyosaki - Tata bogat, tata sarac 


Este cartea care m-a invatat ca orice cheltuiala pe care o fac sa fie o investitie in ceva care mai tarziu sa-mi aduca bani. Este obligatorie pentru educatia financiara a oricarui om.
http://www.libris.ro/nu-renunta-niciodata-donald-j-trump-CVE973-669-930-6--p362729.html

6. Donald Trump - Nu renunta niciodata  


Chiar daca nu sunt un fan din toate punctele de vedere ale lui Trump, am invatat multe lectii valoroase de la el. A renunta la ce e important pentru mine nu mai este o optiune, iar 'nu' nu ma mai inspaimanta.


http://www.libris.ro/schimband-gandirea-iti-schimbi-viata-brian-CVE973-669-255-8--p317514.html
7. Brian Tracy - Schimband gandirea, iti schimbi viata

Cartea aceasta am citit-o cu creionul in mana, iar tehnicile de solutionare a problemelor invatate de aici, m-au facut sa rezolv multe situatii pe care le amanam, ba chiar am ajuns sa-mi placa provocarile.http://www.libris.ro/ce-ar-fi-daca-ne-am-inventa-propria-viata-CVE973-669-609-1--p317623.html
8. Jacques Salome - Ce-ar fi daca ne-am inventa propria viata? 

Este o carte sensibila, scrisa cu mult bun simt de un autor extraordinar. Este cartea care m-a ajutat sa ma intorc in trecutul meu cu forte vindecatoare.

http://www.libris.ro/poti-sa-ti-vindeci-viata-louise-l-hay-ADD973-8080-23-9--p361938.html
9. Louise Hay - Poti sa-ti vindeci viata

Cartea aceasta m-a ajutat sa ma recuperez dupa operatia din 2012, iar afirmatiile de acolo au fost adevarate mantre pentru mine. Si cu fiecare zi, m-am simtit mai bine.


http://www.libris.ro/puterea-prezentului-ghid-de-dezvoltare-spirituala-CVE978-606-588-301-7--p566400.html
10. Eckhart Tolle - Puterea prezentului  

Ordinea in care am prezentat cartile este pur si simplu aleatorie, insa cred ca-i datorez viata acestei carti. Cand am fost intr-un punct critic al vietii mele, faptul ca invatasem sa fiu prezenta in corpul meu m-a facut sa-mi mentin functiile vitale si sa supravietuiesc intr-o situatie de viata si de moarte. Este cartea care m-a ajutat sa-mi accesez constiinta. Este un balsam pentru sufletul meu de fiecare data simt ca nu ma mai regasesc.

Apelez la aceste carti de multe ori, ca NLP Master Practitioner si in viata de zi cu zi. Fiecare dintre ele mi-a transformat diverse aspecte ale vietii si va invit sa le cititi daca nu ati facut-o deja. 

Daca tu crezi ca aceasta lista i-ar mai fi de folos cuiva, nu uita sa dai share :) 


Daca iti doresti sa mai afli secrete NLP, am scris o carte inspirata din lectiile maestrilor Richard Bandler (creator al domeniului) si Paul McKenna (cel mai bine vandut autor de carti de dezvoltare personala din Marea Britanie)GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI – TEHNICI NLP PENTRU O VIATA FERICITA SI DE SUCCES 

 (disponibila in limbile engleza si romana) la adresa: http://balanstefana.blogspot.ro/p/carti.html

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...