Sunday, May 18, 2014

CUM SA-TI GASESTI ECHILIBRUL


Lumea este agitata. Este agitata pentru ca ne indepartam de valorile si principiile universale, iar toata aceasta agitatie activeaza in noi instinctele de aparare.

Lumea s-a dezechilibrat. De cand banii au devenit cea mai mare valoare, oamenii au uitat ca toti banii din lume nu-ti cumpara inapoi ceva mult mai pretios: timpul vietii noastre.

Suntem intr-un continuu conflict, iar cel mai devastator tip de conflict, sursa tuturor celorlalte conflicte, este cel cu noi insine.

Suntem desirati din interior ca nu AVEM destul, ca nu FACEM destul, ca nu PRIMIM destul. Ca lumea e plina de dusmani, ca nimeni nu mai are suflet. Insa noi suntem oglindirea lumii, iar lumea ne oglindeste pe noi. 

Sunt curente spirituale care au gasit vinovatul: asa-numitul EGO. Este varianta moderna si interiorizata a ''diavolului'' pe care a trebuit sa-l scuip in biserica in timpul botezului finutei mele. 

Insa ceea ce numim ego, orgoliu, mandrie, aroganta...sunt parti din noi cu menirea de-a ne apara si sunt utile in anumite contexte. Pentru ca nu poti avea o viata de calitate daca te lasi folosit de primul angajator care te munceste pe branci si-ti da salariul minim pe economie. Astfel ca, un bun inceput este sa nu ''scuipam'' pe nicio parte din noi ci sa invatam sa le folosim doar in contextul potrivit. 

Cred cu tarie ca valoarea suprema ar trebui sa fie echilibrul (sau ecologia faptelor noastre). Pentru ca nu lipsa resurselor e problema principala a lumii noastre, ci dezechilibrele pe care le cream in goana noastra dupa profit, iar dezechilibrul este in primul rand unul intern. 

Mergeti in ziua de salariu prin supermarketuri sa vedeti disperarea cu care oamenii isi indeasa produse in cos, pentru a acoperi o senzatie de gol si de nevoie care nu are, de multe ori, motive reale. Si aici s-a ajuns prin manipularea din media: Vrei sa vinzi? Creeaza-i clientului o nevoie si convinge-l ca produsul tau o va satisface. 

Fiti atenti la campaniile publicitare, si nu numai. Nu cumperi o masina pentru a te deplasa, ci pentru respectul celor din jur (prin urmare, acum nu esti inca demn de respect), cumpara nu stiu ce bautura si vei deveni atragator sau  vei avea multi prieteni, etc. 

Si ni se creeaza aceste nevoi in inconstient, pe care vom umbla ca somnambulii sa le umplem. 

Multi mi-au spus ca nu le plac NLP sau hipnoza pentru ca pot fi folosite pentru manipulare. Dragii mei, voi credeti ca manipularea a fost inventata de NLP? Sau nu s-au folosit tehnici hipnotice pana la Erickson sau Bandler? Ele au fost si sunt folosite din plin de religie, politicieni, lideri, de cand e lumea si pamantul! A le cunoaste este metoda prin care nu poti fi manipulat!

Incercam sa ne umplem viata cu lucruri care costa, iar pentru bani ne vindem sufletul companiilor si angajatorilor. 

Insa la scara larga, nu pacaleste nimeni pe nimeni. Toti ne furam caciula. Din ignoranta, din cauza ca nu privim efectele in profunzimea lor si in timp. Suntem egoisti tot din disperarea asta indusa ca nu avem destul, ca ne mai trebuie! Si ne afecteaza ABSOLUT PE TOTI! Indiferent de cati bani avem!

Singura noastra sansa este sa ne reechilibram din interior. Sa vedem care sunt adevaratele noastre nevoi si sa cautam cai ecologice pentru a le satisface. Daca vrem iubire, nu e nevoie sa oferim cadouri, ci tot iubire, daca vrem respect, nu trebuie sa ne cumparam masini, ci sa respectam la randul nostru. Sa incepem sa ne oferim chiar noua toate acestea.

Iar cu fiecare om care-si recastiga echilibrul interior, lumea se reechilibreaza. Realizam ca cele mai importante lucruri din viata nu sunt lucruri, si nu e nevoie ''sa ne vindem sufletul'' pentru a avea ce avem nevoie cu adevarat.


Vom reusi astfel sa avem mult mai mult si sa cheltuim mult mai putin. Pentru ca eu nu spun sa nu castigam bani, avem nevoie de bani sa traim, eu spun ca suntem responsabili fata de noi, cei dragi noua si lumea in care traim, sa-i cheltuim ecologic.

Iar lumea asta nu are nevoie de mai multi performeri, de mai multi miliardari, ci in primul rand de oameni care in ceea ce fac tin seama de echilibru si ecologie, fie ei intreprinzatori sau angajati. Fii unul dintre ei, si pe langa o viata fericita, vei contribui la binele lumii acesteia mai mult decat orice miliardar. 



No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...