Tuesday, October 7, 2014

SCHIMBANDU-TI STAREA, ITI SCHIMBI VIATACare este secretul fericirii? sunt adeseori intrebata... Doar am scris o carte despre fericire, nu? 

Secretul este ca nu este niciun secret. Fericirea e o chestiune personala si definita de fiecare dintre noi in parte. 

Iar fericirea este o stare. De aceea, de cele mai multe ori, ''retetele fericirii'' date de altii nu functioneaza pe termen lung. 

Fericirea nu inseamna conturi in banca, actiuni la bursa, masini luxoase sau vile cu piscina. 

Fericirea inseamna o stare de bine cultivata zilnic pana devine automata. Restul sunt bonus. 

Ne-am obisnuit sa ne motivam prin stari negative si sa ne permitem starea de bine abia dupa ce realizam ceva. Sau mai mult, ne permitem sa fim fericiti abia cand ALTCINEVA face sau spune ceva. Nu e o nebunie? Pentru ca doar NOI suntem creatorii starilor noastre. 

Societatea si educatia foloseste starile negative pentru a ne motiva sa atingem rezultate si abia apoi sa ne simtim bine, insa ordinea fireasca e tocmai inversa. 

Starea de bine ne permite sa ne simtim destul de energizati pentru a realiza diverse proiecte care sa ne implineasca. 

Insa noi petrecem marea majoritate a vietii in stres, frustrari, temeri, si doar rareori ne permitem sa ne simtim bine. Dar viata trece si daca ne uitam in urma, cele mai valoroase sunt momentele in care ne-am simtit bine si nu pantofii sau masina. 

Atunci cand am descoperit NLP-ul am avut si revelatia ca starea de bine e doar in puterea mea. Iar daca altii imi pot schimba starea de spirit este pentru ca eu le permit. 

Mi-am propus sa verific daca chiar asa este, si am observat ca daca imi cultiv starea de bine, nu numai ca ceilalti nu ma mai stresau, dar isi schimbau atitudinea si ei, nu imediat, dar in timp, tocmai pentru ca starile sunt contagioase.

E usor sa fim si noi, la randul nostru, influentati de starile negative ale celor din jurul nostru, iar pentru aceasta am un exercitiu pe care-l aplic de fiecare data cand simt ca stresul si negativitatea imi dau tarcoale.

Gandeste-te la un moment in care te-ai simtit bine. 

Nu ma intereseaza ''motivele'' pe care le-ai avut, ci doar starea. 

Ce vezi? 

Ce auzi? 

Ce senzatii ai? 

Unde anume in corp? 

Simti ca sunt in miscare, ca o rotatie poate? 

Asa-i ca te simti minunat?

Acum ia ce simti si dubleaza! Dubleaza din nou! Dubleaza din nou!

Ia aceasta senzatie de bine si imbraca-te in ea, ca o camasa de lumina care te acopera intreaga zi!

Si pastrand aceasta haina a starii de bine gandeste-te la prima actiune pe care doresti s-o faci astazi. 

Sau poate la prima provocare. 

Cum te simti acum in legatura cu ce ai de facut? 

Asa-i ca intrevezi solutiile?

E important sa-ti dai destul timp pentru a accesa starea de bine si sa faci exercitiul acesta sau altele similare (le gasesti in orice carte sau curs de NLP) zilnic si de fiecare data cand simti ca ti se altereaza starea de bine.

Schimbandu-ti starea iti vei schimba viata intr-una mai motivata, mai fericita, cu relatii mai bune cu cei din jur, cu o sanatate mai solida si cu mai multe realizari.

 Iti doresc o zi plina de stare de bine si lumina!


Daca iti doresti sa mai afli secrete NLP, am scris o carte inspirata din lectiile maestrilor Richard Bandler (creator al domeniului) si Paul McKenna (cel mai bine vandut autor de carti de dezvoltare personala din Marea Britanie) care prezinta acele lucruri care au functionat pentru mine si anume:


GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI – TEHNICI NLP PENTRU O VIATA FERICITA SI DE SUCCES (disponibila in limbile engleza si romana) la adresa: http://balanstefana.blogspot.ro/p/carti.html

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...