Sunday, February 8, 2015

NU TE MAI TORTURA, NU-L VEI SCHIMBA TU

În general scriu pe acest blog lucruri care să mă ajute în primul rând pe mine. E ca un jurnal pe care am ales să-l fac public și pentru cazul în care ar putea ajuta și pe altcineva. 

Așa că ce citești pe blog, nu e o serie de sfaturi, ci fiecare articol e o revelație personală. Sunt adevăruri pe care simt că mi le reamintesc fiind și eu, de multe ori, prinsă în iureșul existenței noastre, între muncă, familie și nevoile personale.

Articolul de astăzi e un pic diferit. E o revelație mai veche a mea și din fericire nu mai am nevoie s-o aplic în relația de cuplu în care sunt pentru că am un partener cu care mă potrivesc. 

Dar până să ajung la acest partener, am crezut și eu, ca multe femei minunate, curajoase și inconștiente, că forța mea interioară, că puritatea sentimentelor mele, vor înmuia inima oricărui bărbat cu care voi alege să fiu.

Ca multe dintre femei, mă impresionau bărbații galanți, cu cuvintele la ei (cacofonie intenționată ;)), care țineau cu sfințenie toate sărbătorile dragi nouă: Sfântul Vali, 8 Mărțișor, etc, șamd, și care știau să te facă să crezi că erai centrul existenței lor. Doar că nu era așa. De multe ori, existența lor era orbitată de mai multe domnițe decât planete în Sistemul Solar.

Am crezut, ca multe dintre noi, că pot schimba un om prin iubire. Și s-a mai întâmplat în istoria omenirii, dar atât de rar încât legile statisticii nici nu iau în calcul aceste cazuri.

Prin urmare, draga mea, dacă vrei un partener alături de care să fii fericită, ia-ți din start unul care răspunde cerințelor tale. 

Și privește-l fără pâcla poveștilor de dragoste care te-au impresionat din filme și literatură.

Nu-l mai îmbrăca tu repede în armură strălucitoare și nici nu te mai aștepta să-ți ghicească gândurile. 

Dă-ți timp să-l urmărești și să-l cunoști așa cum este.

 Și mai e un aspect: bărbații pe care-i avem în viața noastră ne oglindesc interiorul. 

Dacă ai un bărbat mincinos, înseamnă că tu te minți pe tine, dacă ai un bărbat care te înșală, înseamnă că tu-ți înșeli sufletul, dacă ai un bărbat care te agresează, înseamnă că tu ești agresivă în interiorul tău. 

Iar dacă tu-ți spui că nu există bărbați buni, alegerile tale te vor duce, inconștient, spre cei care să-ți confirme aceasta.

Ce să fac? Să-l părăsesc?  poate mă vei întreba.

Eu nu spun nimănui să termine o relație. Am văzut oameni buni care se comportau nebunește în relație pentru că oglindeau comportamentul nebunesc al partenerului sau partenerei.

Și mai cred că începutul schimbării în bine începe din interiorul nostru.

O relație sănătoasă se construiește între doi oameni cu simțul realității și cu frumusețe în suflet. 

Cred în echilibru, în potrivire, în autenticitate și în responsabilitatea unuia față de celălalt. 

Nu zice nimeni că e rău că vine cu un buchet de flori de Sf. Valentin, dar când acest buchet suplinește autenticitatea relației, eu cred că-i praf în ochi, pe care ni-l aruncăm noi singure și apoi strigăm că ne ustură.

Iar înainte de a intra într-o relație, e important să rezolvăm noi cu noi toți piticii de pe creier. 

Căci bărbatul din viața noastră, nu numai că nu ne va vindeca de aceștia, dar îi va dubla prin oglindire. 

În concluzie, cea mai mare amăgire a femeilor este, atunci când realizează că partenerul e departe de fanteziile cu care l-au îmbrăcat la începutul relației, e că el se va schimba. Dar eu ți-o voi spune, fără să mă tem prea mult că mă voi înșela, că nu-i așa.

Așa că fie îl accepți așa cum este și te concentrezi pe ce are de oferit, fie schimbi macazul. Însă orice vei decide, nu te mai tortura, bucură-te de viață! E important în viață să te ai pe tine de partea ta.

Și de multe ori, a accepta oamenii și lucrurile așa cum sunt, înseamnă începutul schimbării în bine.


No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...