Wednesday, October 8, 2014

10 MOTIVE SA-TI DEPASESTI TEAMA DE RESPINGERE




Cuvantul ''nu'' poate fi cel mai inspaimantator cuvant. De ce? Sunt mai multe cauze. 

Cuvantul in sine este doar un cuvant format din doua litere, in schimb poate declansa cele mai frustrante sentimente. 

Si asta pentru ca o respingere este de cele mai multe ori insotita de generalizari de genul "nu sunt bun(a) de nimic'', ''nimeni nu ma place'', ''rad toti de mine''. 

Insa daca e sa gandim la rece, stim ca nu e asa. 

Iar daca e sa rada cineva, va rade cel care traieste o si mai mare teama de respingere, in niciun caz o persoana curajoasa.

De ce sa ne depasim teama de respingere?

1. Nu poate toata lumea sa fie de acord cu tine. E ok sa nu fie toata lumea de acord cu tine, chiar si membri ai familiei (ca doar nu i-ai ales tu). Asta-i frumusetea democratiei. La randul tau, si tu ai dreptul sa nu fii de acord pe toti.


2. Oamenii au nevoi diferite. Atunci cand ai un proiect in minte cauta-i pe cei care au aceleasi nevoi ca tine. Aceia se vor regasi in actiunile tale. Asa ca un ''nu'' te va trimite catre persoane mai potrivite pentru tine. 

3. Cu cat incerci mai mult, cu cat ai sanse de reusita, spune stiinta. Iar in iubire, asa cum spune Richard Bandler, e nevoie sa saruti multe broaste pana gasesti un print..., sau o printesa. Am invatat sa folosesc statistica in viata. Iar statistica arata clar ca nu o poti nimeri chiar de fiecare data :)

4. Toti oamenii de succes au fost respinsi. Chiar brutal de multe ori. In afaceri li s-a spus ca ideile lor nu sunt bune de nimic sau ca ar trebui sa faca altceva. Insa, in loc sa se simta aiurea, s-au dus acasa si s-au gandit cum sa faca sa reuseasca. 


5. Poate cauti in locul gresit. Uneori chiar esti in locul gresit sau cu persoanele gresite. Pentru tine si ce e important pentru tine. Daca primesti doar resingere, poate ar trebui sa cauti in alta parte, nu sa te retragi.

6. Frica de respingere iti fura viata. Chiar e important sa intelegi ca daca nu esti vreun dictator, e absolut normal ca ideile tale sau proiectele tale sa fie respinse de unii oameni. A nu mai face nimic este o decizie de a nu mai trai. Si asculta de la cineva care s-a intalnit nu o data, ci de doua ori cu Moartea, viata e prea scurta sa lasi teama de respingere sa te impiedice sa realizezi ce te face fericit.

7. Determinarea se invata. Sau cum se mai spune, in timp, ti se tabaceste fundul. Nu te mai concentrezi pe cei care te resping ci pe cei care se regasesc in ceea ce doresti tu sa faci.

8. Vei avea o relatie mai buna cu tine. Este extraordinar de eliberator sa poti primi un refuz. E ca atunci cand la masa iti intrebi vecinul daca vrea sare iar el spune ca nu. Stii ca pur si simplu nu are nevoie omul, ai fost politicos, si apoi iti vezi de mancatul tau fara sa te simti aiurea. De ce sa fie diferit si in alte cazuri?

9. Vei avea o relatie mai buna cu cei din jur. Pasul urmator va fi sa ai o relatie relaxata si cu cei din jurul tau, de la partener pana la colegii de serviciu. Pentru ca stii acum ca un ''nu'' nu inseamna ca tu nu esti bun, ci ca persoana respectiva nu e interesata de ce ai tu de spus sau facut. Poti afla care sunt nevoile si valorile persoanei respective si apoi sa reformulezi in asa fel incat proiectul tau sa raspunda acestora. Probabil ca vei primi un ''da'' apoi.

10. E ok daca trebuie sa devii mai bun. Un ''nu'' inseamna si ca mai ai de lucru. E minunat. Inseamna ca ai sansa sa evoluezi si sa te depasesti. Vei avea un sentiment minunat cand vei reusi.



In loc de concluzie, un ''nu'' este cuvant ca oricare altul, totul e cum il interpretam noi. Din punctul meu de vedere, e bine ca am fost respinsa in unele cazuri, pentru ca mi s-a permis sa cunosc oameni mai buni si sa realizez lucruri mai bune pentru mine. 

Si daca respingerea e doar o redirectionare? 


Daca iti doresti sa mai afli secrete NLP, am scris o carte inspirata din lectiile maestrilor Richard Bandler (creator al domeniului) si Paul McKenna (cel mai bine vandut autor de carti de dezvoltare personala din Marea Britanie) care prezinta acele lucruri care au functionat pentru mine si anume:


GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI – TEHNICI NLP PENTRU O VIATA FERICITA SI DE SUCCES (disponibila in limbile engleza si romana) la adresa: http://balanstefana.blogspot.ro/p/carti.html

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...