Monday, August 5, 2013

VIATA TA ESTE MESAJUL TAU CATRE LUME, FII O INSPIRATIE!

De mult timp simteam nevoia sa scriu aceasta postare, pur si simplu nu stiam daca voi gasi cuvintele potrivite... Spre bucuria mea, multi oameni au inceput sa citeasca bloguri si carti motivationale, materiale ce incurajeaza optimizarea vietii. Filme ca Secretul, cartile lui Napoleon Hill si altele sunt materiale extraordinare care au ajutat milioane de oameni sa evolueze si sa-si aduca aportul lumii.

Din nefericire, am observat si reversul medaliei cand vine vorba de dezvoltare personala. Unii oameni considera ca o viata valoroasa e sa acumuleze valori sau sa-i faca pe ceilalti sa faca ce vor ei (ca sa nu folosesc cuvantul manipulare). Eu nu cred ca aceasta atitudine este dezvoltare personala. Chiar daca persoana respectiva castiga incredere in fortele proprii si are mai multa determinare, o persoana dezvoltata personal va tine cont, in actiunile sale, de efectul asupra celor din jur.

Si feminismul a inceput ca o miscare legitima de emancipare a femeii si a dus, prin exagerare la un mare numar de femei care inteleg sa plece din relatie doar cand partenerul "indrazneste" sa aiba pareri contradictorii cu ele. 

Dezvoltare personala nu inseamna sa obtii tot ce-ti trece prin minte doar sa-ti demonstrezi ca poti, desigur ca poti obtine orice, e vorba sa-ti doresti acele lucruri bazat pe un sistem de valori, pasandu-ti de cei din jurul tau, avand grija de sentimentele celor din jur. 

E adevarat ca NLP si alte curente in dezvoltarea personala te invata mai intai sa-ti controlezi emotiile, dar nu cred in suprimarea lor sau faptul ca tu poti sa controlezi ceea ce simti iti da dreptul sa calci pe sensibilitatea celor din jur.

Scriu aceasta postare ca un semnal de alarma pentru cei care citesc carti motivationale si de educatie personala, sa nu uite ca in actiunile lor sa tina cont de ecologia intregului sistem, sa nu uite ca suntem oameni si ca emotiile si valorile sunt cele care ne dau umanitatea si sa nu uite sa aseze langa marele VREAU si IMI PASA.

Nu uita ca TOT ce faci are ecou in lumea in care traiesti si asigura-te ca actiunile tale iti permit nu numai sa te privesti in oglinda dar si sa-ti doresti sa fii privit si de ceilalti. Asta consider eu adevarata DEZVOLTARE PERSONALA.

Daca ti-a placut articolul, te-ar mai putea interesa si IMPORTANTA EDUCATIEI SI DEZVOLTARII PERSONALA si CREATIVITATEA SI CONTRIBUTIA TA LA LUMEA ACEASTA din cartea GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI  precum si

http://balanstefana.blogspot.ro/2012/09/nevoia-de-creativitate.html

http://balanstefana.blogspot.ro/2013/01/indicatorii-succesului.html

http://balanstefana.blogspot.ro/2013/01/17-indicatori-ai-succesului-partea-ii-a.html

Daca ti-a placut, da mai departe!

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...