Monday, January 5, 2015

10 MOTIVE SĂ ÎNCEPI ZIUA DE LUNI CU UN ZÂMBET


Da, e luni. Și e minunat! De ce? Iată 10 motive care te pot face să zâmbești, iar tu adaugă-le pe care le mai dorești, căci lista e deschisă:

1. Ai șansa să fii în viață!  

Și e mare lucru! Ți-o spune cineva care în ultimii doi ani a fost cu un picior în groapă nu o dată, ci de două ori. 

Iar când îți simți sfârșitul aproape îți dai seama ce prost ai fost să te plângi din diverse motive, că soluțiile erau mereu la îndemână și te rogi să scapi și-ți promiți că nu ai să te mai tânguiești din toate neroziile. 

Eu chiar nu doresc nimănui să treacă prin ce-am trecut eu, nu-i distractiv deloc, însă dacă-ți vine să te plângi că-i luni din nou, fă un scurt exercițiu de imaginație cum că ești pe punctul de a pleca din viața aceasta, și ai să vezi că nu mai gândești la fel.

2. Ai șansa să fii mai fericit!  

Că perfect de fericit nu există. Nici perfect. Pentru că mai fericit înseamnă mai senin, mai stăpân pe viața ta, cu emoții mai bune, mai zâmbitor. 

3. Ai șansa să acționezi mai mult în direcția a ce-ți dorești în viață! 

 Și nu trebuie să dărâmi munții azi, că tot e luni, ci să faci câte un pas. În ritmul tău. Pe muzica ta :)

4. Ai șansa să-ți asculți vocea interioară!  

Nu mă refer aici la vocea aceea de-ți țipă în urechi cu toate înregistrările celor care ți-au țipat în urechi de-a lungul vieții, ci la vocea sufletului tău, la maestru tău interior așa cum scrie prietena mea Cristina Tomescu

Noi avem în noi o înțelepciune extraordinară, care știe care sunt soluțiile la toate problemele noastre. 

Vocea aceea mi-a spus, când am închis zgomotul minții, ce era în neregulă cu mine în 2012 când cei de la urgențe mă tratau pentru indigestie iar eu aveam hemoragie internă de la o sarcină extrauterină ruptă. 

5. Ai șansa să-ți vorbești frumos!  

Am mai vorbit despre asta în postarea de ieri. Ziua de luni nu ne displace pentru că se întâmplă ceva anume, ci pentru felul în care ne lăsăm vocea minții (cu toate îndemnurile pe care le-a cules de-a lungul vieții să ne vorbească urât sau repezit). 

Dacă ne vom vorbi la fel de frumos pe cât ne vorbim în timpul liber (timp în care suntem poate și mai activi), din momentul în care ne trezim (putem să ne spunem: bună dimineața, te rog frumos să te trezești) până la orice alt lucru pe care îl avem de făcut, vom vedea că alt răspuns vom avea din partea neurologiei și corpului nostru. 

Iar dacă îți vine să râzi la ideea de a-ți vorbi frumos, înseamnă că nu ai un dialog intern prea prietenos.

6. Ai șansa să te aranjezi!  

Chiar dacă sunt fericită că sunt acasă cu fetița mea, îmi lipsește serviciul tocmai pentru că era o ocazie să mă îmbrac frumos, pentru mine în primul rând, și pentru cei din jur în al doilea, parcă într-un fel să sărbătoresc că sunt parte din comunitate. 

Chiar și acasă fiind, îmi aleg hainele cu o seară înainte, și mă aranjez și mă îmbrac frumos, pentru mine și pentru Sofia.  

7. Ai șansa să fii o variantă mai bună a ta!  

Eu sunt dintre cei care cred că drumul e mai frumos decât destinația. 

Și cred că dacă ne nășteam perfecți, nu prea mai avea sens existența asta. 

Faptul că mai sunt lucruri pe care le putem îmbunătăți la noi e o șansă de a ne bucura de viață și de resursele noastre, de-a ne descoperi comoara din interior (care există în fiecare, vă jur!)   

8. Ai șansa să contribui!  

E nevoie de tine orice meserie ai. Toate meseriile sunt nobile iar adevăratul om de succes nu e cel care câștigă cel mai mult ci cel care crește calitatea vieții celor din jur. 

Pentru mine om de succes este infirmierul care după prima operație m-a ajutat să mă ridic din pat și să merg la baie (da, un bărbat într-o meserie dominată de femei, femei care erau mai preocupate de cafeaua de la serviciu decât de oamenii care zăceau prin saloane după operații), oameni de succes sunt electricienii care au stat în frig timp de o oră și au reparat o avarie produsă de ninsorile abundente de ceva timp în urmă, om de succes e fata care mi-a pregătit pizza ieri la Mall în contextul unei aglomerații de nedescris și am putut s-o sărbătorim pe Sofia la împlinirea la 6 luni, om de succes e femeia care mă ajută la curățenie și care într-o zi îmi face casa mai curată decât aș putea s-o fac eu într-o săptămână. 

E o șansă pentru tine azi să fii un adevărat om de succes.

9. Ai șansa să fii recunoscător!  

De ce? Pentru că este practica cea mai eficientă pentru a avea parte de abundență. 

Am verificat-o și mi-au crescut veniturile în primele luni cu 20%. 

Însă beneficiile cele mai mari au fost date de starea de bine, scăderea cheltuielilor (nu mai eram nemulțumită, deci nu mai aveam nevoie să-mi cumpăr lucruri să mă simt mai bine), am slăbit (nu mai mâncam compulsiv, că deh, nu mai eram nemulțumită...) și multe altele. 

Voi scrie mai multe despre puterea recunoștinței într-o postare dedicată abundenței.

10. Ai șansa să ierți!  

De ce? Pentru că este cel mai puternic medicament pentru rănile trupești și sufletești. 

Oamenii te tratează așa cum se tratează pe ei înșiși. Cu atât mai mult cu cât îți sunt mai apropiați. 

Dacă șeful sau partenerul țipă la tine, o fac pentru că vocea lor mentală țipă la ei în primul rând. 

În loc să simți revoltă, să răspunzi cu aceeași monedă, poți să simți compasiune. Și iartă-i...că nu știu ce fac. Pentru ei asta este normalitatea. 

Poți să le vorbești frumos și să-ți vezi de treaba ta. Nu te apuca, însă, să le spui ce am scris aici. S-ar putea să-i iriți mai tare. Poți, dacă vrei, să dai share articolului și să citească chiar ei. 

Oricum, în timp, lipsa de răspuns la nivel de energie negativă din partea ta va dezamorsa tensiunea. 

Fie își vor găsi alte persoane pe care să le trateze așa, fie se vor calma, fie nu-ți va mai păsa ție. 

Iertarea e importantă pentru că te ferește să copiezi asemenea atitudini care te vor afecta în primul rând pe tine.

Mă opresc aici, cu toate că aș putea să scriu o carte pe tema aceasta, și-ți doresc o săptămână plină de căldură, împliniri și zâmbete interioare. 

Că dacă vor fi în interior, le vei simți și în exterior.
   

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...