Tuesday, April 15, 2014

BE YOUR BEST - FII VARIANTA TA CEA MAI BUNA




Vorbeam, cu ceva timp in urma, cu o prietena, ca exista unele abordari in dezvoltarea personala care pun o presiune enorma asupra oamenilor sa fie cei mai buni in domeniu sau transmit ideea ca oricine poate fi bun la orice. In unele cazuri, acestea pot duce la rezultate uimitoare, insa de multe ori descurajeaza.

Chiar Donald Trump spunea, cumva in opozitie cu Robert Kiyosaki, ca el nu considera ca toti oamenii au stofa de antreprenor, si multi si-au frant gatul aruncandu-se in afaceri, pierzandu-si casa, echilibrul, familia, economiile si increderea in fortele proprii.

Scoala, pe de alta parte, nu face decat sa transmita ca ai valoare doar daca esti pe podium. I-am simtit dezamagirea elevei mele, Thea, care s-a clasat pe locul 11 la nivel national si mi s-a parut nedrept ca nu i s-a transmis acestui copil ideea ca e o performanta exceptionala (sper ca m-a crezut pe cuvant cand i-am spus) chiar daca nu a primit un premiu.

Asteptarile nerealiste nu duc decat la frustrare, la incapacitatea de a-ti vedea progresul, iar creierul nostru, pentru a ne proteja de dezamagire, nu face decat sa ne tina departe de actiune si obiective mai curajoase.

Se transmite cumva mesajul in unele cazuri, ca daca nu faci ceva eroic, ce faci nu conteaza. 

Insa cele mai solide rezultate sunt obtinute prin actiune zilnica si prin raportarea la tine si evolutia ta.

Sincer acum, cea mai importanta si echilibrata contributie nu este adusa de cei mai mari performeri, ci de oamenii asa-zis obisnuiti care traiesc in armonie cu mediul si cu cei din jurul lor.

De multe ori, in goana dupa succes si profit, cei intai mentionati inchid ochii si nu vor sa vada dezechilibrele pe care le produc: in mediu, celor apropiati, oamenilor care lucreaza pentru ei, etc.

Fara a fi socialista in abordare, eu cred in contributia celor multi. Cred ca o mie de oameni echilibrati si care au valori pot aduce o mai buna contributie lumii decat un miliardar disperat sa fie cel mai bun de pe piata.

Mesajul meu e urmatorul: Relaxeaza-te! Obiectivele tale vor fi mai usor de atins atunci cand vor fi aliniate cu valorile tale, si atunci cand te vei concentra pe evolutia fata de tine mai mult decat fata de ceilalti, vor aparea si rezultatele.

Sunt valori care nu pot fi date la schimb pentru nimic: echilibrul, stima de sine, starea de bine a celor dragi, iar aici fiecare dintre noi poate veni cu valori in completare.

Am fost la multe seminarii de dezvoltare personala si educatie financiara, si multe pun o presiune mult prea mare pe individ. Cel mai ecologic mesaj este: Fa cate ceva, cat poti tu, ca sa fii astazi mai bun decat ieri. Si fa asta zilnic.

Noteaza-ti undeva sau intreaba-te: Cu ce am fost mai bun azi? Si astfel vei progresa mult mai natural, vei avea o stare de bine si vei invata sa te uiti la cei din jurul tau pentru a invata lucruri noi si nu pentru a fi in competitie.

Nu toti avem personalitate de performer, insa fiecare dintre noi avem daruri minunate de oferit lumii, si o vom face, atata timp cat ne vom permite sa fim noi insine fara presiuni inutile asupra mentalului. 



Daca iti doresti sa mai afli secrete NLP, am scris o carte inspirata din lectiile maestrilor Richard Bandler (creator al domeniului) si Paul McKenna (cel mai bine vandut autor de carti de dezvoltare personala din Marea Britanie) care prezinta acele lucruri care au functionat pentru mine si anume:



GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI – TEHNICI NLP PENTRU O VIATA FERICITA SI DE SUCCES (disponibila in limbile engleza si romana) la adresa: http://balanstefana.blogspot.ro/p/carti.html

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...