Tuesday, April 29, 2014

EU NU TRAIESC REALITATEA TA...




In terapie, in NLP de exemplu, terapeutul trebuie sa reziste tentatiei de a aplica harta propriei realitati celui cu care lucreaza. Pentru ca e foarte usor de recurs la ea. 

Toti traim realitati diferite, nu ca realitatea fizica nu ar fi aceeasi, ci pentru ca aplicam filtrele noastre interne. Emotiile noastre se aseaza ca un ecran pe ce se intampla si da semnificatii. Aceasta se intampla mereu, insa de multe ori cu rezultate nocive. 


Iar in momentul cand harta personala nu se mai potriveste, e bine sa ne oprim din speculatii. E ca si cum ai fi in orasul Brasov cu harta Clujului in mana si ai incerca sa ajungi la Biserica Neagra.

Iar cand credem ca traim o realitate de orice fel, sa cautam sa gasim si filtrele emotionale aplicate, generalizarile pe care le facem, ce anume din realitate omitem sa observam, si asa mai departe. 

Va invit la o zi in care sa dezbracam realitatea fizica de filtrele noastre subiective si s-o observam asa cum este. E posibil sa aflam lucruri noi. O zi excelenta sa aveti!

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...