Wednesday, March 5, 2014

TRAIESTI O VIATA CU SENS?

Nu de putine ori ii aud pe cei din jurul meu, si chiar ma surprind pe mine, spunand ca facem prea multe lucruri in care nu credem. 

Sistemul in care lucrez, ca sistemele in marea lor majoritate, este plin de astfel de activitati pe care niste minti "manageriale" sus-puse le ofera supusilor pentru ca acestia sa aiba treaba si sa nu aiba timp sa se gandeasca sau sa se revolte.

Am mai afirmat ca bifarea si "aflarea in treaba" sunt sporturi nationale, si e adevarat ca te pot prinde in jocul lor antrenandu-ti creierul, insa pe termen lung, nemiloasa ta constiinta te va intreba: "Si pentru ce toate astea?"

La cel mai recent curs de NLP am discutat despre cat este de important sa stii si sa decizi chiar TU care-ti este misiunea in viata atat la nivel micro (familie, slujba) cat si macro (umanitate, chiar Univers).

Majoritatea crizelor din vietile noastre apar tocmai pentru ca nu credem, sau nu mai credem in ce facem.

Este foarte greu sa schimbi rutina insa, creierul va face acest lucru dureros pentru tine pentru ca cel mai puternic instinct uman este de a pastra zona familiarului, insa, asa cum spuneam, nici multa fericire nu vei experimenta.

Nicio schimbare nu este usoara, insa a lasa timpul sa treaca fara a-ti lua inima in dinti si sa te avanti spre necunoscut, te va duce la un alt tip de durere, surda, depresiva, care-ti va otravi intreaga viata.

Este tentant sa astepti ca altii sa ia decizii in locul tau si pentru tine, sa te conformezi si sa nu mai trebuiasca sa-ti bati capul, insa nu este si ecologic pentru tine.

Daca vrei o viata buna, e important sa-ti calci zona de confort in picioare si sa DECIZI ce doresti sa faci cu viata ta, cu timpul tau, si sa faci asta ACUM.

Multi se amagesc ca vor face asta maine, luna viitoare, anul viitor, insa AMANAREA ITI FURA VIATA!

Altii amana sa faca ce le-ar da sens vietii pentru ca inseamna MUNCA DIN GREU. 

Da, a realiza lucruri care te fac mandru de tine si fericit inseamna si MUNCA si GREU! 

Munca inseamna ACTIUNE si nicidecum a sta la barfe cu colegii, a sta pe Facebook si nici macar a citi bloguri sau carti motivationale doar pentru o stare de bine, ci inseamna sa faci ceva ACUM, sa aplici imediat.

Universul este de partea celor care actioneaza prin insasi legile sale (de la care nu face rabat chiar daca ai vazut tu filmul Secretul si gandesti pozitiv). 

Chiar si mult discutata Lege a Atractiei e de partea celor care fac CEVA sa atraga abundenta. 

Eu nu sunt dintre cei care spun ca e USOR. Nu cred ca rostul vietii este sa ne fie usor. 

Eu sunt dintre cei care-ti spun sa te obisnuiesti cu actiunea, schimbarile si sa pui in practica ceea ce inveti decat sa lasi anii sa treaca (pentru ca vor trece).

Nu vei avea rezultate peste noapte, vei avea si dificultati si-ti vei dezvolta rezistenta, vei invata ca viata rareori spune da din prima, dar nu-i poate rezista unui om hotarat si ambitios. 

Toate acestea se educa in timp si chiar te vei obisnui cu starile de disconfort pe care ti le va produce creierul cand schimbi rutina. Va fi insasi semnul ca "faci ceea ce trebuie". 

Vei invata sa te inconjuri de oameni curajosi, hotarati, determinati, care nu se plang ci cauta solutii, vei uita sa te plangi, iar actiunea va deveni a doua ta natura.

Vei invata ca nu stresul te omoara, ci rezistenta pe care mentalul tau o opune atunci cand trebuie sa faci lucruri in care nu crezi. Atunci se creeaza blocajele, nu cand iti depasesti limitele in directia viselor tale.

Vei invata sa spui NU activitatilor care nu-ti aduc nimic bun si care-ti fura resursa ta cea mai de pret: TIMPUL VIETII TALE.

Vei  cauta acele activitati care-ti umplu viata de sens si vei invata sa faci BANI din ele.

Si nu, nu-ti va fi mereu usor, si da, va dura timp pana vei vedea rezultatele actiunilor tale, si da, vor fi oameni care vor incerca sa te descurajeze si-ti vor spune ca gresesti, insa tu vei merge mai departe.

Si vei persevera chiar cand totul va parea pierdut, vei continua chiar si cand fiecare fibra din tine iti va spune sa te opresti si sa te duci inapoi, acolo, unde erai in siguranta, si vei invata sa-ti construiesti CEA MAI IMPORTANTA BOGATIE din lumea aceasta: O VIATA CU SENS!

Daca ti-a placut, nu uita sa dai share! .




No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...