Sunday, October 27, 2013

CUM SA FII MOTIVAT SA FACI LUCRURI NOI

Traim intr-o lume dinamica si in continua evolutie, o lume in care e necesar sa ne adaptam la fiecare pas si in care parca nu mai ajungem sa ne tragem sufletul si sa facem doar lucrurile pe care le stim foarte bine. Cei care lucreaza in mediul de afaceri, de exemplu, stiu prea bine la ce ma refer, dar afacerile sunt doar un exemplu de mediu foarte activ si solicitant.

De ce este atat de greu pentru noi sa ne adaptam la situatii noi? Intrucat creierul ne atentioneaza printr-o stare de disconfort atunci cand schimbam setarile. Ne atentioneaza ca facem ceva nou si am iesit din zona familiarului si opune rezistenta. De aceea unul dintre citatele mele favorite este "Daca iti este greu, inseamna ca faci ceea ce trebuie" Richard Bandler Este semnul ca faci lucruri noi, ca te adaptezi, si ceea ce este mai important, ca-ti strunesti creierul.

Sunt si oameni carora le place schimbarea si care nu par sa fie deranjati de un mediu in continua schimbare, si, ca o statistica personala, acei oameni tind sa aiba castiguri mult peste media celor care-si cauta o slujba sigura si repetitiva. Sunt acei oameni diferiti genetic? Se pare ca nu. Mediul si educatia, si mai ales, auto-educatia si disciplina mentala i-au ajutat pe acei oameni sa-si controleze neurologia, iar creierul lor ii asculta atunci cand isi propun sa faca ceva.

Pentru a ne mari motivatia e totodata necesar sa construim imagini si filme gigantice si clare cu ce dorim sa realizam. De multe ori amanam lucrurile care sunt neclare si au imagini mici intr-un colt al mintii noastre.

Un alt lucru important este dat de ceea ce simtim in legatura cu ce avem de facut. Daca putin stres face minuni ca sa ne punem pe treaba, cel mai eficient factor motivant este pe departe atasarea sentimentelor pozitive de orice avem de facut. Un exercitiu foarte eficient este sa ne amintim de un lucru care ne-a facut mare placere, sa ne rotim sentimentele cu putere si sa ne gandim la noul lucru pe care-l avem de facut. Totodata, sa ne gandim si la sentimentele pozitive pe care le vom experimenta atunci cand realizam ce avem de facut!

Prin urmare, va doresc o saptamana plina de motivatie si sentimente pozitive si nu uitati: "Pentru orice faceti, atasati un zambet!" Richard Bandler

V-ar putea interesa si:

http://balanstefana.blogspot.ro/2013/09/forta-entuziasmului-cum-sa-realizezi.html


http://balanstefana.blogspot.ro/2012/12/cum-sa-te-simti-motivat-pentru-scoala.html


precum si capitolul FORTA GANDIRII POZITIVE din cartea GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI


Daca ti-a placut articolul, nu uita sa-i dai share!

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...