Friday, June 14, 2013

PENTRU BINELE OMENIRII, FII CHARISMATIC

"Oamenii ar trebui sa flirteze nu ca sa plece cu ceilalti acasa, ci ca sa se simta ei bine si sa-i faca si pe ceilalti sa se simta bine" Richard Bandler, Charisma Enhancement Course

Cand l-am auzit pe Bandler spunand cuvintele acestea, recunosc ca am fost destul de rezervata. Si pe buna dreptate intr-un fel, pentru ca la noi in societate, daca esti charismatic sau faci un compliment, ba chiar daca esti oarecum politicos, te poti trezi cu avansuri foarte insistente.

Asa cum am mai povestit, am avut sansa sa colaborez cu oameni foarte bogati (unii chiar milionari in euro) si am remarcat ca majoritatea dintre ei erau foarte charismatici. Intr-o postare viitoare va voi vinde si niste ponturi NLP pentru a fi considerat mai atragator. Charisma nu implica neaparat sa ai o frumusete de revista, dar in mod sigur implica incredere in fortele proprii, o tinuta ingrijita si simtul umorului.

E ok sa fii charismatic cu ceilalti daca esti intr-o relatie? Da, e important sa continui si sa fii dezirabil chiar daca esti intr-o relatie, si sunt multi care s-au despartit pentru ca in cadrul relatiei nu se mai simteau atractivi. Asa se cam intampla, ne aranjam si ne ferchezuim ca sa ne gasim un partener iar apoi, de multe ori incepem sa ne neglijam, sa ne ingrasam, sa nu ne mai imbracam frumos, sau daca o facem, ne simtim ca si cum ne tradam partenerul.

In realitate, multe cupluri se despart de-aiurea, cand tot ce ar fi trebuit sa faca e sa se fi simtit mai liberi, pentru ca de multe ori, a ne neglija este o reactie inconstienta cauzata de prejudecata ca daca esti intr-o relatie trebuie sa-ti pui fie o burca invizibila, fie sa lasi sa-ti creasca burta, ca sa nu mai fii tentant si tentat.

Am trecut si eu prin perioada neglijarii de sine, in special dupa ce am nascut, dar multumita frumoasei si charismaticei mele prietena, Marina, am inteles ca e important sa te simti bine in pielea ta, si e important ca atunci cand oamenii te vad sa zambeasca si sa fie o placere sa se uite la tine. Prietena mea m-a invatat ca nu am nicio scuza sa ies din casa nearanjata, sa ma ingras, sa nu merg la sala, iar acum  il are ca aliat pe "neinduratorul" nostru antrenor de fitness, Ionut.

 Mai in gluma, mai in serios, suntem datori fata de noi sa ne ingrijim, sa fim atragatori, indiferent de varsta, sex si status marital, iar cand ne simtim bine in pielea noastra, e o placere si pentru ceilalti sa fie in preajma noastra.

Asadar, pentru binele omenirii, fii charismatic!

2 comments:

  1. Foarte adevarat. Nu e, oare, important sa te simti bine in pielea ta?
    Ne si miram uneori de ce partenerul nu se mai simte atras de noi, sau ca e in cautare de altceva.
    Nu vi s-a intamplat, ca atunci cand ai incredere in tine sa ti se spuna ca stralucesti, ca emani o energie pozitiva, iar celor din jur sa le faca placere sa stea in preajma ta?

    ReplyDelete
  2. asa este, in mod normal trebuie sa ne aranjam pentru noi, si ceilalti vor remarca si se vor simti bine in preajma noastra. Si starea de bine este contagioasa!

    ReplyDelete

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...