Friday, June 7, 2013

5 MODURI SA TE INVESELESTI CAND E URAT AFARA

Da, stiu, ploua, dar sa stii ca vremea mohorata nu are cea mai mare responsabilitate cand vine vorba de starea ta de spirit, ci cea mai mare responsabilitate pentru cum te simti iti revine chiar tie.

Bine, bine, am inteles...vrei sa te simti mai bine! Pai uite ce-ai putea sa faci:

1. SCHIMBA-TI PERSPECTIVA! Multi spun ca ar fi fericiti daca ar fi soare afara. E adevarat ca soarele influenteaza intr-o anumita masura starea mentala, dar de fapt cea mai mare influenta o are chiar perspectiva prin care privesti lucrurile. Pentru mine, vremea mohorata e o provocare pentru a face noi exercitii de pozitivitate, sau de reframing cum ne place noua NLP-istilor sa le numim. Adicatelea, prin ce unghi poti privi vremea asta incat sa te inveselesti... Poate urmatorul clip de pe Youtube te va inveseli





2. SCHIMBA CEEA CE FACI! Daca stai si te holbezi la FB asteptand inca un like la ultima ta poza, sa nu te mire ca te apuca depresia. Ia o carte motivationala, fa ceva interesant, ceva creativ, care sa-ti puna creierul la treaba, si ai sa vezi ca ai sa te simti mai bine dupa o vreme.

3. SOCIALIZEAZA. Chiar daca ploua afara, tot poti bea o ciocolata calda cu cineva drag. Fie ca inviti pe cineva la tine, fie ca iesi la o cafenea, fa ceva, altceva decat sa lasi FB sau TV sa te hipnotizeze. Eu tocmai am savurat o ciocolata calda cu Mihaita si imediat am inceput sa vad lucrurile mai frumoase.

4. RAZI! Da, razi din toata inima! Ca te uiti la o comedie, la niste filmulete haioase pe calculator, ca-ti amintesti de ceva savuros, razi cat poti de tare, da... chiar daca esti singur acasa! Vei vedea cum te umpli de ganduri pozitive, si cum se va lumina incaperea!

5. MISCA-TE! Nu sta asa, nemiscat, pune din nou melodia de mai sus, si...danseaza in ploaie! Ei, sper ca nu ploua la tine in casa :) Sau, daca esti si mai curajos, iesi afara si CHIAR DANSEAZA IN PLOAIE!

Ei, vezi ca te simti mai bine? Hai te pup!

Daca ti-a placut postarea, ar mai putea sa-ti placa si http://balanstefana.blogspot.ro/2013/01/10-lucruri-care-te-fac-fericit.html precum si capitolele O DEFINITIE A FERICIRII si GANDIREA POZITIVA din cartea mea GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI 

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...