Wednesday, May 22, 2013

NEFERICIREA ESTE O ALEGERE PERSONALA - 8 FACTORI CARE NE IMPIEDICA SA FIM FERICITI (PARTEA 2)

Cu ceva timp in urma am scris prima parte a articolului. Intre timp am fost plecata la cursul de Licensed NLP Practitioner de la Londra, unde l-am avut ca trainer principal pe Richard Bandler (co-fondator al NLP), si astazi am gasit un mic ragaz sa astern la calculator si cea de-a doua parte. Ea era scrisa de ceva timp, dar am mai adaugat o postare care sper sa-i aline pe cei care trec prin durerea unei despartiri CAND IUBIREA MOARE - CUM SA NE IMPACAM CU IDEEA UNEI DESPARTIRI .

Astfel, voi continua cu ceilalti vinovati pentru nefericirea noastra, si anume:
5. NE LIPSESTE CURAJUL

Asa cum am descris in postarea CAND M-AM INTALNIT CU MOARTEA, in momentul in care am stat fata in fata cu ea, am inteles ca nu are niciun rost sa-mi fie frica sa traiesc si sa fac ceea ce-mi doresc (bineinteles, atata timp cat nu aduce atingere calitatii vietii celorlalti)

Din pacate, ne este frica, prea frica sa facem ce ne-ar face fericiti. Si stam asa, nu actionam, si ne trece viata. Iar cand trecem printr-o criza, realizam ca schimbarile din viata noastra nu sunt chiar atat de rele. Dimpotriva! E momentul cand te uiti in urma si realizezi ca daca ai fi facut cate un mic efort in fiecare zi, viata ta ar fi acum cu mult, mult mai buna!

6. NU NE ORGANIZAM TIMPUL MAI BINE

Multa nefericire si nemultumire isi au originea intr-un management defectuos al timpului. Amanam de-aiurea ce ar trebui sa facem, doar ca sa nu facem un mic efort, si ne afundam intr-o stare de dulce nepasare care mai tarziu, uneori cand e prea tarziu, se transforma intr-o amara frustrare. Daca ne-am opri un moment din starea de pilot automat si ne-am organiza viata mai bine, ar disparea multe motive de nefericire.

7. CONVINGERILE NOASTRE

Cel putin la noi in societate, crestem si suntem educati in ideea ca viata este o jungla, ne invatam copiii ca viata este grea, ca oamenii sunt rai si ia ghiciti ce va face creierul nostru? Ne va face sa actionam in asa fel incat sa traim aceste realitati. Chiar e o chestiune de cum te educi sa ai convingerile. Daca tu crezi ca se vor intampla lucruri rele in viata ta, sau cum am vazut ca a postat cineva pe FB zilele trecute, ca de fiecare data cand ti-e bine, atunci inexorabil, ceva rau trebuie sa se intample, atunci esti pe calea cea mai sigura spre nefericire.

Este clar ca in viata ta, ca in viata absolut fiecaruia dintre noi, se vor produce si tragedii, dar aceasta chiar nu inseamna ca ele se intampla mereu. Statistic vorbind, fara ajutorul nostru, ni se intampla tuturor un numar relativ egal de nenorociri. Cei care au mult mai multe decat media, e posibil sa aiba un rol destul de activ in producerea lor.

8. RAMANEM BLOCATI IN TRECUT

Din pacate multi oameni isi duc viata sub imperiul nefericirilor produse in trecut , fie ca au fost abuzati, fie ca au fost parasiti sau cineva drag le-a murit. Dar daca lasam trecutul sa ne controleze viata, suntem damnati la nefericire. De aceea, e important sa fim cat mai prezenti in viata noastra, sa pastram in minte cuvintele lui Richard Bandler si anume: "cel mai bun lucru legat de trecut este ca s-a terminat".

In concluzie, sunt multe de spus cand vine vorba de nefericire si practic printre motivele ei se numara cam toate opusele capitolelor din cartea mea GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI. Daca ti-a placut articolul, iti recomand si capitolele INFRUNTAREA ESECURILOR, INFRUNTAREA TRECUTULUI SI PUTEREA PREZENTULUI din carte precum si postarile PUTEREA ESECULUI si CLIPA PREZENTA.
No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...