Thursday, September 13, 2012

NEVOIA DE CREATIVITATE
Creativitatea e un dar.

M-am intrebat toata viata daca exista o reteta a fericirii. Si am descoperit de-a lungul vietii ca exista mai multe retete.

Prima conditie a unei vieti fericite e insasi a creste intr-un mediu echilibrat si fericit. Dar sunt putini in tara aceasta care au avut parte de o viata lipsita de nemultumiri, pierderi sau probleme. Asa ca e important sa ne creem obiceiuri fericite, sa ne pastram starea de bine si sa urmarim prosperitatea.

Daca nu suntem fericiti intr-un loc, sa nu ne impacam cu asta ci sa cautam ceea ce ne face fericiti. Sunt multi oameni care-si traiesc viata in lipsuri tocmai pentru ca nu au curajul sa-si doreasca mai mult.

Dar dincolo de nevoile de baza ale unui om, exista o nevoie de care multi uitam. Dar aceasta nevoie e dintre cele primordiale si fara a o satisface nu putem fi fericiti. Aceasta este nevoia de creativitate. Constiinta de sine si creativitatea sunt elementele ce ne diferentiaza de celelalte specii. Si niciun om nu poate fi cu adevarat fericit daca nu isi aduce aportul creativ lumii.

Ce inseamna creativitate? Inseamna exact acele activitati inovative, care ies din norma, care ne folosesc imaginatia. Creativitatea se poate manifesta de la design interior, tricotat, dulgherie pana la constructia unei case, pictura...orice act de creatie care ne incita imaginatia.

Psihologii au dovedit ca activitatile care ne aduc cea mai mare satisfactie nu sunt acelea care sunt bine platite, ci acelea care ne permit sa ne aducem cu adevarat aportul, viziunea. Chiar daca aveti o slujba cu un grad mare de rutina, gasiti-va un hobby in care sa va folositi imaginatia si in care sa fiti "directorul de creatie". Va va creste stima de sine si nivelul de fericire, va va lua din fata stirilor negative de la TV sau din fata fb unde asteptati cu febrilitate sa mai vedeti vreun comentariu sau like nou si de ce nu, poate reprezenta baza de plecare pentru o afacere de suflet si de succes.

Nu mai asteptati, incepeti chiar acum sa creati ceva. Orice! Si sa-mi povestiti si mie...

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...