Thursday, July 19, 2012

PUTEREA ESECULUIIncep aceasta postare cu gandul la elevii care nu au reusit la examenul de Bac, la toti cei din jurul meu care au avut un esec mai recent sau mai vechi si cu gandul la mine si la nereusitele personale. Nu-mi mai amintesc cine a spus: "Ai reusit, continua, ai esuat, continua." dar mare dreptate mai avea. Nu am sa mai amintesc tuturor de marile exemple ca Steve Jobs sau Einstein care multumita unor esecuri au avut contributiile pe care le-au avut, pentru ca multi ar putea spune ca ei sunt pana la urma genii si e cam greu sa ne identificam cu ei. Dar vreau sa va spun, ca toti care au avut vreodata un succes, au avut cel putin si un esec.

Dar societatea nu iarta esecul, din aceeasi lipsa de educatie si intelegere care umbreste omenirea asta si o impiedica sa se bucure de ce e mai minunat in existenta. Esecul e cel mai bun profesor din lume. El ne spune ca INCA nu ne aflam pe calea intinsa catre succes, ca e timpul poate sa luam o cotitura, sau sa ne asezam o clipa sa ne tragem suflarea, sa ne uitam pe harta si sa reevaluam drumul.

Dar cata cruzime e in societate referitoare la insucces. Cat ne mai bucuram si ne frecam mainile atunci cand cineva nu reuseste, de parca viata respectivului se sfarseste acolo. Si toate astea dintr-o competitie aiurita pe care o avem cu TOTI ceilalti, incepand de la colegi, cunostinte si chiar vedete. A...uite-o pe aia...Columbeanca, Zavoranca sau Bahmuteanca sau oricare alta Anca, ce nasol a dat-o. Dar oamenii aceia sunt niste straini a caror viata nu ar trebui sa ne intereseze pentru ca nu?...ar trebui sa ne ocupam de realizarea propriilor visuri. Dar daca nu visezi, nu poti esua! Si astfel ni se prefigureaza o existenta anosta, sub semnul blocajelor induse intai de parinti si profesori si a autoblocajelor pe care invatam sa ni le aplicam cu atata sarg mai tarziu.

Si asa cum Ford spunea: Fie ca tu crezi ca poti, fie ca tu crezi ca nu poti, ai dreptate! Dar niciodata sa nu uitati ca un esec poate fi un pas catre succes sau un punct terminus daca voi decideti intr-o directie sau alta. Esecul e cel mai minunat profesor, daca va opriti o clipa din gandirea autodistructiva si-i invatati lectia: Ridica-te, invata, continua!

O vacanta excelenta!

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...