Monday, June 16, 2014

RIDICA PROTECTIILE, TRAIESTE CURAJOS!

De multe ori ne simtim blocati in actiunile noastre. Nu sunt blocaje din exterior, chiar daca noi credem asta, ci sunt protectiile noastre interne.

Ele isi au radacina in protectia celor dragi, care ne spuneau si poate inca ne spun sa nu ne facem de rusine, si care au ramas acolo, in inconstientul nostru si ne controleaza viata.

Cu cat suntem mai critici fata de cei din jur, cu atat ne sunt protectiile mai ridicate. Rolul lor este unul aparent ecologic: sa ne apere de ridicol, de situatii limita insa de prea multe ori ne apara de viata insasi.

Am remarcat ca cele mai notabile realizari le-am avut cand nu m-am mai protejat atata. 

Nu ma refer insa sa renuntam la principii si valori, ci la a ne permite sa incercam lucruri noi si sa trecem dincolo de granitele trasate de ''vocile binevoitoare'' din interiorul nostru.

Ridicandu-ne protectiile, multe dintre ele inutile, ne lasam sa traim din plin, sa fim incepatori, sa o si dam in bara, sa abordam proiecte indraznete. Ne permite sa invatam lectiile corecte din orice nereusita; si anume ca nu am incercat tot ce era nevoie ca sa reusim.

Va propun un exercitiu de imaginatie de cateva minute: cum ar arata viata fara limitele auto-impuse? 

Ce lucruri noi ati face, ce persoane ati aborda, ce proiecte neterminate ati relua?

Inchideti ochii si priviti o astfel de viata ca pe un film 3D.

Priviti-va facand lucrurile pe care va doriti sa le faceti, priviti-va abordand curajos toate situatiile din viata si simtiti starea de bine si confort pe care o aveti in timp ce actionati.

Rulati filmul pana va simtiti confortabil cu ceea ce vedeti, auziti si ce faceti. Iar cand va simtiti cel mai bine, pasiti in film si traiti experientele in mod asociat.

Este un exercitiu foarte puternic pe care-l puteti face pentru a va pregati pentru orice situatie de viata. 

Va doresc o viata plina de curaj!

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...