Saturday, June 7, 2014

IMPERFECTIUNILE TALE SUNT PERFECTE


Ce este perfectiunea? O iluzie. Niste norme trasate... Iar noi ne amaram existenta incercand sa ne conformam. Nu exista perfectiune, dar daca ne place cuvantul, putem sa-l folosim cu mai multa lejeritate. Sa vedem mai multa perfectiune in jur.

Am uitat sa ne bucuram de viata noastra pentru ca nu este ''perfecta''. Mai rau este ca nici macar nu definim noi ceea ce ar trebui sa fie o viata perfecta, ci-i lasam pe ceilalti sa ne spuna.

Esti perfect la momentul acesta. Si vei continua sa cresti, sa inveti, sa te dezvolti in directia viselor tale. Si fiecare ''defect'', fiecare ''imperfectiune'' e o sansa pentru tine sa cresti si sa te construiesti asa cum iti doresti. 

Cat despre ceilalti... Nu vedem la ceilalti decat o oglindire a noastra. Iar daca ne supara ceva la cel de langa noi, sursa este in mare parte din noi insine. Nu ne deranjeaza ''defectele'' pe care nu le ''avem''. Le-am ignora. 

Exercitiul de astazi este unul simplu. Incepe de la tine. Enumera-ti imperfectiunile si cauta-le frumusetea, unicitatea, sansa de-a evolua. Priveste-le cu iubire si intelegere si vei vedea ca intreaga ta viata se va schimba. 

Apoi uita-te la cei din jur si la imperfectiunile lor. Cauta legatura acelor imperfectiuni cu tine. De ce te enerveaza? Ce anume din tine mai poate fi imbunatatit astfel incat sa nu te mai deranjeze defectul celuilalt?

Si in tot timpul acesta, nu uita ca toate imperfectiunile tale sunt perfecte fie si pentru faptul ca ele construiesc o personalitate unica in toata istoria Universului. Insa daca vrei sa schimbi ceva la tine, incepe prin a-ti iubi si accepta imperfectiunea. Abia atunci procesul de transformare poate incepe.

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...