Monday, March 12, 2012

DESPRE CALATORII









Stiti deja despre mine ca-mi place sa calatoresc. Dar au fost timpuri in care preferam sa stau cuminte in casa si sa astept Momentul Potrivit sa plec. Imi repetam ca e scump, ca daca tot merg undeva trebuie sa stau la nu stiu cate stele, cu piscina, cu all inclusive.

Si primele vacante asa au fost, nu prea departe de casa, cu all inclusive, trei stele cel putin. Perfect pentru Doamna Maimuta. Burta plina, efort minim, cum s-ar spune...tot confortul. Of...dar ce confort?
Ma plictiseam, ma enervam si nu intelegeam nimic din aceste vacante. Abia de curand am inteles ca inveti din calatorii atunci cand iesi din zona de confort. Atunci cand trebuie sa-ti pui capul la contributie despre ce mijloc de transport te duce unde vrei, unde esti surprins de un loc ce nu era in plan, cand efectiv iti umpli ochii de frumusete, cand te bucuri de fiecare clipa in locul respectiv, cand respiri adanc aerul acelui loc. Pentru ca, dragii mei, acesta este secretul fericirii: Clipa Prezenta, Aici si Acum. Doar asa poti sa intelegi ceva. Nu va ghidati exclusiv dupa harta, program, ci pierdeti-va in locul in care sunteti. Priviti cu atentie in jur si nu va cautati repere. Veti observa singuri frumusetea, nu aveti nevoie de ghid turistic...

Am invatat ca daca esti atent la momentul prezent nu ai cum sa te ratacesti, ca ajungi la statia de autobuz de care ai nevoie sau la obiectivul tau turistic de foarte multe ori fara sa trebuiasca sa intrebi pe cineva.

Stiti ce am inceput sa cred? Ca energia superioara care ne conduce viata stie pe de rost acest pamant. Cand am ajuns la Marea Irlandei am avut un puternic sentiment ca am mai fost acolo. De fapt, am acest sentiment din ce in ce mai des in ultima vreme mai ales cand ma aflu in fata unor cladiri vechi sau in natura. Incercati sa va conectati cu locurile pe care le vizitati. Nu urmati trasee, nu va stabiliti puncte terminus ci fiti atenti la fiecare pas si respiratie.

Veti vedea ca se va intampla ceva magic. Va veti imbogati atat de mult incat va veti intreba de ce pana acum ati alergat ca nebunii pana la anumite obiective. Oricum, puteti face exercitiul acesta pentru orice drum pe care-l faceti, pana la scoala, serviciu sau supermarket. Observati totul ca un turist. Sa-mi spuneti daca ati observat ceva...

Va pup si nu uitati sa traiti fiecare clipa in parte.

2 comments:

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...