Thursday, September 4, 2014

TU CUM VREI SA NASTI?


Indiferent cum se intampla, a aduce un copil pe lume este o mare bucurie. Eu personal, sunt fericita mama a doi copii minunati, perfecti chiar, din punctul meu de vedere. Intalnirea cu fiecare dintre ei a fost magica si extrem de emotionanta. 

Am nascut prin cezariana de fiecare data, prima oara eu am ales cezariana, a doua oara ea m-a ales pe mine.

PRIMA NASTERE

Pe 11 aprilie 2008, la ora 23.00 am eliminat dopul gelatinos. La scurt timp au inceput contractiile. Am ajuns la maternitate tremurand ca o frunza in vant si am fost dusa la sala de nasteri. 

Am petrecut acolo o noapte inspaimantatoare pentru mine intrucat nu eram pregatita mental pentru nasterea naturala, iar doctorita care mi-a urmarit sarcina avea telefonul inchis si toata noaptea niciun medic nu a venit sa ma consulte.  

M-am simtit tradata in increderea pe care o acordasem acelui medic sa-mi fie alaturi si eram prea mandra sa nasc cu moasa dupa ce cotizasem mai mult de o mie de lei la clinica privata a acelei doamne doctor. Astfel, avand dilatatie 10, insa epuizata si speriata de raceala si duritatea cu care se produc nasterile la noi, am cerut cezariana. Si mi s-a acordat.

A DOUA NASTERE

La Sofia lucrurile nu au mai stat asa. Din start s-a format o placenta praevia centrala care mi-a dat peste cap planul de a incerca nasterea naturala dupa cezariana, mai ales ca gasisem un medic dispus sa riste, iar sarcina mea a fost una dificila. 

Am avut sangerari inca din saptamana a 6-a si am luat tratament de mentinere toata sarcina. 

In saptamana 33 de sarcina s-a pornit o sangerare masiva (efectiv curgea sange din mine cum curge apa la robinet) si norocul meu a fost ca s-a intamplat la 8 dimineata cand era medicul meu la spital, iar pana am ajuns sala de operatie era pregatita.

Placenta a fost nu numai praevia, dar si infiltrata in cicatricea de la prima cezariana, cea pe care EU alesesem sa o fac, in ciuda faptului ca aveam toate conditiile fizice pentru a naste natural, insa nu si conditiile de bun simt care ar trebui sa existe in maternitate.

Am pierdut 3 litri de sange, uterul, vezica urinara mi-a fost sectionata si cusuta (am stat cu sonda 10 zile), Sofia s-a nascut prematur si cu piciorusele putin strambe din cauza pozitionarii (a stat cu ele in ghips trei saptamani), am stat la reanimare trei zile cu perfuzii si transfuzii de sange si mai dureros pentru mine, nu am putut avea grija imediat de fetita mea si nici nu am mai putut s-o alaptez.

Mai multe gasesti aici: http://balanstefana.blogspot.ro/2014/07/pe-langa-moarte-pentru-da-viata.html

Eu sunt fericita ca sunt in viata si pot avea acum grija de copiii mei si din perspectiva personala am lasat tot ce s-a intamplat in trecut.

INTREBARI

De ce spun aceasta poveste? Pentru ca eu cred ca trebuie sa se schimbe ceva. 

De ce in Bacau nu se practica anestezia peridurala in schimb este perfect acceptabil sa nasti prin cezariana la rece? 

De ce medicii nu colaboreaza intre ei si te lasa a nimanui daca sunt plecati sau nu pot veni la nastere? 

De ce ti se permite sa nasti prin cezariana la cerere atunci cand tu vrei asta pentru ca te-a obosit travaliul in loc sa fii ajutata sa mergi mai departe? 

Astazi, 4 septembrie 2014, ora 18.00, cand se implinesc doua luni de la acel moment, va rula in Bacau, la Centrul Oblio de pe strada Miron Costin, un film care se numeste INDRAZNESC SA NASC ASA CUM VREAU, film ce va rula si in alte orase din tara, si care ridica si analizeaza toate aceste intrebari si multe altele. 

Eu nu cred ca voi participa intrucat e inca prea dureros pentru mine si sunt inca in proces de refacere, insa mi-am adunat puterile in aceasta dimineata pentru a scrie aceasta postare in speranta ca va ajuta alte viitoare mamici. Si daca tu crezi ca ar mai putea ajuta pe cineva sa faca alegeri mai bune, da mai departe.



No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...