Tuesday, July 30, 2013

ESTI SUMA OBICEIURILOR TALE


De multe ori sunt intrebata despre cheia succesului. De ce sunt unii oameni de succes indiferent de situatie, iar altii nu. Sunt mai norocosi sau mai inzestrati genetic cei care reusesc in viata? Ei bine, cred ca aceasta este scuza favorita a oamenilor pentru a nu-si schimba viata. Toti suntem constienti, sau sub-constienti ca succesul vine si cu un pret, nu numai cu beneficii, iar asta depinde de ce intelegem noi prin succes...

Creierul are ca setare sa caute caile cunoscute, de aceea ne trezim dupa o vreme in care am actionat si am avut realizari, ca alunecam in vechile obiceiuri, spre dezamagirea si frustrarea noastra. De multe ori, acela este momentul in care concluzionam: "Sunt cum sunt si nu ma voi schimba niciodata!" Asa sa fie oare?

Suntem contrazisi de milioanele de oameni care si-au schimbat viata, si care au ramas de succes pana la sfarsit. Care e diferenta intre ei si cei care au revenit la vechile obiceiuri? Ei bine, faptul ca si-au creat noi obiceiuri, obiceiurile succesului si s-au tinut de ele, sau au revenit la ele chiar daca au mai dat gres. La inceput, creierul cauta sa revina la vechile setari, el asa este programat, nu-l intereseaza ca e bine sau rau, e treaba constiintei noastre sa decida asta, si stiind aceasta, vom fi mai putin frustrati cand vom vedea ca ne-am abatut de la drumul succesului, si vom reveni pur si simplu, fara sa ne mai acuzam de toate relele din lume.

Care sunt obiceiurile succesului, ma veti intreba?... Depinde de ce-ti doresti sa realizezi! Universul se bazeaza pe niste legi, nimic nu este intamplator, chiar daca pare, iar una dintre acelea este legea actiunii si reactiunii. Vrei rezultate, actioneaza! Vrei rezultate permanente, actioneaza repetat!

Lucrurile sunt extrem de simple, noi le complicam prin modul alambicat de a vedea lucrurile, si prin faptul ca vedem in prima nereusita "dovada" ca nu se poate, chiar daca suntem contrazisi de modelele de succes din jurul nostru.

Vrei sa ai o casa curata? Obisnuieste-te sa-ti pui lucrurile la loc. Fa din asta un obicei. Intai vei face un efort constient, 21-30 de zile sunt necesare formarii unui nou obicei, asta nu inseamna ca dispar caile neuro-corticale pentru cele vechi, in schimb, cu cat te tii mai mult de noul obicei, cu atat mai usor iti vine.

Fa o lista cu ce vrei sa schimbi in viata ta!

Un alt exemplu: Vrei sa slabesti? Care sunt obiceiurile care te-ar ajuta?  De exemplu, eu mi-am facut un obicei simplu de 30 de minute de exercitii la stepper in fiecare seara la ora 7. Pur si simplu, uneori ma duc automat la stepper, fara sa-mi propun si ma apuc sa lucrez. Asta este frumusetea obiceiului! Ca o actiune minimala facuta zilnic are rezultate uluitoare iar efortul aproape dispare dupa vreo 2 luni de actiune zilnica. Noi nu realizam multe lucruri pentru ca vrem rezultate peste noapte. Ce rost are sa te infometezi doua saptamani si apoi sa golesti frigiderul cand poti avea aceleasi rezultate dupa 2-3 luni in care-ti formezi niste obiceiuri minimale legate de alimentatie sanatoasa si miscare care te vor ajuta sa-ti pastrezi rezultatele, cu un efort mult mai mic (dupa ce e automatism, devine nevoia de a face miscare, de exemplu, nu efort...) dar mai mult decat atat, iti vor intari sanatatea.

Alte exemple sunt legate de managementul timpului, sarcinile de serviciu, relatia cu cei din jur, banii etc. Nu intru aici in amanunte intrucat pentru fiecare tema voi scrie cate o postare separata.

Gandeste-te ACUM la ce obiceiuri ai nevoie sa-ti cultivi pentru a realiza ce este important pentru tine si spune-mi si mie ca raspuns la articol sau pe reteaua de socializare unde ai citit articolul. Iti doresc o saptamana excelenta si o zi de marti cu 24 de ceasuri bune si pline de realizari!

Daca ti-a placut articolul, ar mai putea sa te intereseze si capitolele TIPARELE MENTALE, SABOTAJ SI AUTO-SABOTAJ si PUTEREA DETERMINARII din cartea mea GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI precum si urmatoarele postari:

http://balanstefana.blogspot.ro/2013/01/succes-numele-tau-e-determinare.html

http://balanstefana.blogspot.ro/2012/11/reteta-bandler-anti-amanare.html

http://balanstefana.blogspot.ro/2013/03/cum-sa-castigi-incredere-in-tine-partea.html

Daca ti-a placut, nu uita sa dai share!

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...