Sunday, February 17, 2013

TIRANIA LUI "TREBUIE" SI FORTA LUI "VREAU"



Trăim într-o lume dominata de negativitate, stimuli negativi si teamă, în care și lucrurile frumoase au ajuns să aibă ca motor frica de eșec, de neajunsuri sau alte tipuri de frică.

Dacă întrebi pe cineva de ce merge la slujbă, de ce are grijă de familie, de ce-și face treaba, îți va răspunde în cele mai multe cazuri: Pentru că trebuie! Din nefericire, noi nu ne bucurăm cât am putea de viață pentru că privim lucrurile din perspectiva greșită, uităm că de cele mai multe ori facem ce ne-ar aduce rezultatele pe care NOI le VREM dar în loc să realizăm asta, ne obligăm prin trebuie.

Care e diferența între TREBUIE și VREAU? Modul în care punem la treabă energia interioară. Când VREI ceva, obstacolele sunt pietricele în drum, când TREBUIE să faci ceva, pietricele devin obstacole de netrecut. Și de multe ori, la baza acțiunilor e alegerea noastră. E o postare scurtă azi, pentru că ține de fiecare dintre noi să decidem dacă VREM sau dacă TREBUIE, și dacă decidem că vrem ceva, să ne amintim la fiecare pas că e alegerea noastră, pentru că se află emoții diferite in spatele fiecăruia dintre aceste modale: VREAU - IUBIRE iar TREBUIE - FRICĂ.

Pe tine ce te motivează? Ce cuvânt vei alege?

Dacă ți-a plăcut articolul, te-ar mai putea interesa și

http://balanstefana.blogspot.ro/2012/10/ce-am-invatat-de-la-richard-bandler-and.html

http://balanstefana.blogspot.ro/2012/07/puterea-esecului.html

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...