Sunday, February 10, 2013

CUM SA-TI PLACA ZIUA DE LUNI. 4 SECRETE PENTRU O SAPTAMANA EXCELENTA



Cred ca nu exista duminica dupa-amiaza sa nu vad o fotografie cu fata trista pe FB in legatura cu ziua de luni. Nu mai spun ca dimineata de luni a devenit un motiv serios de depresie atat pentru elevii mei cat si pentru adultii din jurul meu.

Este oare posibil sa astepti cu nerabdare dimineata de luni chiar daca esti o persoana sociala care se distreaza de minune in weekend? Desigur!!! Cum? Prin:

1. PROGRAMAREA MINTII

Daca tu esti programatorul propriului tau creier, evident ca e posibil sa-ti placa ziua de luni. Este lucru deja cunoscut in psihologie ca viata unui om este conturata de convingerile pe care le are. Un om cu convingeri optimiste se va bucura de partile bune ale vietii indiferent de locul in care se afla, activitatile pe care le face sau de ziua din calendar. Un om cu convingeri legate de abundenta va gasi modalitatile sa faca bani pentru ca nu-si va pierde timpul cainandu-se despre lucruri negative, pentru ca nu isi va crea limitari imaginare ci incet incet, va face acele activitati care-i aduc prosperitatea.Un elev care vrea rezultate va invata lectie cu lectie si va avea in gand succesul si nu un posibil trei in catalog. Pe de alta parte, un om care e convins ca oamenii sunt rai, ii va observa doar pe cei rai in viata sa si ii va ignora pe oamenii buni. E adevarat, se mai intampla si accidente care par sa contrazica acest lucru, dar asa cum stiti, exceptiile nu fac decat sa confirme regula.

Explicatia e simpla, creierul e setat sa faca acele actiuni care sa duca la rezultatul proiectiilor noastre. Este clar ca daca iti vei repeta cu indarjire ca urasti ziua de luni, scoala sau serviciul, creierul va face ce spui tu si-ti va coordona actiunile sa ai motive.

Chiar ai putea  sa fii entuziasmat de ziua de luni? Sigur ca da! Sunt un om care considera ca o viata frumoasa este diversa, cuprinzand si distractie dar si proiecte profesionale sau de educatie, succesul acestora depinzand foarte mult de modul in care le vedem. Consider ca formula lui Jack Canfield este foarte corecta:


Eveniment+Raspunsul tau=Rezultate

Pana la urma lumea va continua sa fie asa cum este, nu conteaza decat cum o percepi tu. Daca iti vei repeta ca-ti place sa fii la lucru sau la scoala, daca vei purta in minte ceea ce-ti place acolo, atunci creierul tau va proiecta diferit informatia ca e luni dimineata.




2. STABILIREA OBIECTIVELOR

Multa nefericire in viata oamenilor isi are originea intr-un management defectuous al timpului. Si asta isi are originea tot in modul de a vedea lucrurile care trebuiesc duse la indeplinire. In loc sa fie abordate ca provocari care odata rezolvate iti vor mari starea de bine si de stima de sine, le amanam la nesfarsit de multe ori adunandu-se peste celelalte lucruri pe care le avem de facut. Fa-ti un program clar si invata-te sa te tii el.

3. DETERMINARE

Oamenii care isi depasesc starea de confort si sunt determinati sunt in general oameni care se bucura de toate aspectele vietii doar ca atunci cand au ceva de facut legat de serviciu sau scoala se ocupa de acestea iar cand e cazul sa se distreze, se distreaza din toata inima. Mai multe despre determinare aici.

4. TRANSFERUL SENTIMENTULUI DE SUCCES

Vrei sa-ti placa ziua de luni? Gandeste-te la toate momentele cand te-ai simtit bine la scoala sau la serviciu, inchide ochii si rememoreaza senzatiile pe care le-ai avut cand ai terminat cu succes un proiect, cand ai luat o nota buna, si lasa sentimentele de bine sa te cuprinda. Doreste-ti experiente similare! Organizeaza-ti mai bine saptamana si vei vedea cu ce satisfactie vei astepta ziua de luni si cat de relaxanta va fi dupa-amiaza de duminica. Nu uita ca pana la urma convingerile tale sunt cele care-ti construiesc realitatea si ca ele sunt motorul actiunilor tale. Si poate te vei gandi de doua ori inainte sa postezi :"Vai, maine e iarasi luni!"  pe facebook duminica dupa-amiaza sau inainte sa te lasi influentati de ceilalti.

Nu uita: Ziua de luni e SUPER!




Daca iti doresti sa mai afli secrete NLP, am scris o carte inspirata din lectiile maestrilor Richard Bandler (creator al domeniului) si Paul McKenna (cel mai bine vandut autor de carti de dezvoltare personala din Marea Britanie) care prezinta acele lucruri care au functionat pentru mine si anume:


GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI – TEHNICI NLP PENTRU O VIATA FERICITA SI DE SUCCES (disponibila in limbile engleza si romana) la adresa: http://balanstefana.blogspot.ro/p/carti.html

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...