Monday, April 9, 2012

DESPRE CURATENIE SI ALTELE ;)

Hello! De mult nu am mai scris si nu pentru ca as fi facut ceva memorabil, chiar daca lucruri minunate continua sa se intample in jurul meu, dar cred ca m-am lasat si eu purtata cam mult de fluxul gandirii in loc sa fiu prezenta in viata mea. Dar cand am fost, s-au intamplat lucruri minunate. De exemplu, unul ce nu as fi crezut ca mi se va intampla vreodata: mi-a placut sa fac ordine in casa. Acum sa nu incepeti sa fiti invidiosi ca nu am terminat nicio curatenie, departe de asta, dar cat am facut, mi-a placut.

Aici am aplicat "tehnica blonda" cum imi place mie sa-i spun, cu toate ca are si alte forme: eliberarea mintii de ganduri. Cel mai aberant lucru care mi se poate intampla uneori e sa gandesc. Cand fac asta...se misca rotitele mai ceva ca la contoarele de electricitate cand avem toate aparatele in priza. Si plec de la un gand nevinovat, cum ar fi sa-mi fac patul si ajung la concluzia ca viata mea e trista, eu sunt cum nu trebuie si totul e pe dos. De data asta am facut patul. Gandurile au venit, dar nu le-am mai urmarit ca un catel care urmareste un miros. M-am relaxat, mi-am amintit ca sunt blonda si nu mi se cere prin natura lucrurilor sa gandesc, iar in clipa urmatoare realizez ca facusem curatenie in intreaga camera, dadusem cu aspiratorul, stersesem praful, asezasem totul cum trebuie, iar totul era in armonie perfecta. Si asta fara efort, nervi, stimuli interni agresivi la adresa mea sa ma apuc de treaba.

Uitam adesea ca in noi mai exista o inteligenta, cea superioara, Creativitatea, la care ajungem doar daca ne relaxam. Tehnica cea mai buna pentru mine, indiferent daca trebuie sa invat un discurs public in engleza sau sa aranjez hainele in dulap e sa vizualizez ce vreau sa fac si dupa aceea sa-mi eliberez mintea de ganduri. Ce ganduri vin au o serie de intrebari de genul: Crezi ca ai sa reusesti? Stii ca nu e prima oara cand incerci... In loc sa le dau explicatii, nu le mai urmaresc, nu ma mai revolt impotriva mea, ci ma relaxez, si doar lucrez...pe principiul genial de altfel: Eu muncesc, nu gandesc!

Sa nu sariti sa-mi spuneti acum ca voi sunteti inteligenti si ca trebuie sa ganditi. De fapt, gandirea nu ne paraseste, dar avem acces prin eliberarea de ganduri la cea mai evoluata gandire de pe planeta si care ne ghideaza pas cu pas sa facem tot ce ne dorim, si sa reusim. Cand faceti ceva, e bine sa zambiti, si vorbesc aici de zambetul interior, si daca tot vreti sa va ganditi la ceva, ganditi-va la lucrurile in care ati avut succes, chiar daca au legatura sau nu cu activitatea curenta. Sentimentul de reusita va va ajuta sa transferati aceeasi energie creatoare si asupra ceea ce faceti in momentul de fata.

Va pup si succes la curatenie pentru ortodocsi iar pentru catolici si protestanti: Paste Fericit!

2 comments:

  1. Majoritatea femeilor se relaxeaza facand curatenie si bineinteles ca niciun barbat nu are nimic impotriva....problema e atunci cand ele au pretentia si de la barbati sa faca acelasi lucru.
    Eu m-am scos deoarece i-am luat sotiei un aspirator profesional Karcher care lasa in urma o curatenie extraordinara.....nu se compara cu alte aspiratoare pe care le-am avut.
    Acum de Pasti a terminat curatenia mai repede decat de obicei si mi-a zis ca aspiratorul a ajutat-o mult:P

    ReplyDelete
  2. Si un aspirator bun ajuta! ;)) Poate-i dai si sotului meu vreo idee, ca tot Mihai il cheama, dar el nu-mi prea citeste blogul :)) Sarbatori fericite si multumesc de comentariu :)

    ReplyDelete

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...