Sunday, November 17, 2013

10 CITATE CELEBRE CARE TE VOR AJUTA SA ACTIONEZI




In ultima vreme am observat ca din ce in ce mai multi oameni au curajul sa actioneze. Cel putin in societatea noastra si in constiinta nationala, anii de comunism au lasat amprente adanci si multi oameni inca asteapta sa li se spuna ce sa faca. 

Pe de alta parte, mai sunt si unii ''lideri'' care, sub aceeasi influenta, isi conduc institutiile cu ''o mana de fier'' nelasand creativitatea si initiativa oamenilor sa se manifeste, si astfel, inabusind dezvoltarea propriilor resurse. 

Lucrurile incep sa se schimbe... Tanara generatie este mai putin impresionata de ''lectiile'' de acest fel care mai exista inca in scoli sau care vin chiar de la parinti uneori, si-si urmeaza visele. Si bine fac! 

Pentru ca lumea a apartinut si apartine celor care actioneaza! 


Articolul de astazi cuprinde 10 citate celebre despre actiune care sa te convinga sa-ti pui acum in practica ideile:



1. ''Pentru o actiune pozitiva ai nevoie de o viziune pozitiva.'' Dalai Lama. 

Pentru a avea cele mai mari sanse de reusita, e important sa ai credinta in viziunea ta. 

In momentul in care crezi, si construiesti imagini clare a ce-ti doresti, ca de aceea se numeste viziune, si ii atasezi sentimente pozitive, atunci incepe actiunea. 

Sentimentele pozitive sunt cele care descatuseaza neurologia si ne dau curajul de a face lucruri noi si de a cauta solutii.  

Stresul nu este decat o solutie de moment, sa ne puna la treaba atunci cand amanam sa actionam, in schimb motivatorul cel mai important ramane sentimentul pozitiv. 

2. "Vrei sa stii cine esti? Nu intreba. Actioneaza!" Thomas Jefferson. 

Cred ca prea multi oameni vin cu refrenul "sunt cum sunt si asta e" invatat de prin mai stiu eu ce filme de la Hollywood sau de prin unele carti. 

Esti ce faci in cea mai mare parte. Da, putem filozofa pana maine dimineata, ca tot e 6 dimineata acum cand scriu articolul, dar daca esti mandru de ceva din viata ta, ai obtinut acel ceva prin actiune. 

Potentialul este nimic daca nu exista actiune. 

Cred ca societatea ar trebui sa redefineasca si termenul de "inteligent" pentru ca nu de alta, dar sunt multi caracterizati asa doar pentru ca filozofeaza si peroreaza la nesfarsit, inteligenta ar trebui corelata cu valoarea pe care acel om o aduce societatii.

Sa ne fie clar, pentru mine esti inteligent doar daca actionezi sa transformi in realitate acele idei, daca familia ta e fericita sa te aiba, daca iti faci treaba la slujba sau iti merge afacerea si aduce valoare lumii. 

Daca stai la o tigara si un pahar si analizezi ce nu fac altii bine, nu esti inteligent, ci iti irosesti viata.

3. "Actiunea este cheia de temelie a succesului" Pablo Picasso. 
In viata am actionat uneori intr-o directie si apoi mi-am pierdut avantul pentru ca nu am mai vazut aceleasi rezultate ca la inceput sau am considerat ca imi irosesc timpul degeaba. 

In realitate, nu exista actiune fara niciun rezultat. Totusi, am observat ca cel mai eficient tip de actiune e actiunea zilnica, picatura zilnica ce dovedeste piatra. 

Este mult mai eficient sa actionezi in fiecare zi cate putin, decat sa depui un efort extraordinar o data, care sa te secatuiasca de energie. 

Am mai observat ca exista un fel de curba a rezultatelor, care nu apar atunci cand le preconizezi, si de aceea multi oameni pot avea senzatia ca actioneaza in van, in schimb daca faci din actiune un obicei zilnic, rezultatele vor aparea, aproape din senin, pentru ca tu nu mai simti efortul actiunii, daca aceasta devine un obicei zilnic. 

Obiceiul actiunii inseamna prin urmare, obiceiul succesului.

4. "Oamenii au nevoie de actiune, si o vor crea daca nu o pot gasi" Albert Einstein. Mult timp oamenii au asteptat sa li se spuna ce sa faca. 

Traim in vremuri extraordinare in care avem libertatea sa ne desprindem de sisteme si sa ne aducem viziunea lumii in care traim, iar aceasta libertate ne poate aduce o fericire extraordinara, mai ales daca avem o personalitate incompatibila cu sistemele. 

Pe de alta parte, conducatorii sistemelor au inteles nevoia fundamentala a oamenilor de-a avea actiune, asa ca au inventat tot felul de curse care sa tina oamenii ocupati. 

Din nefericire, o astfel de cursa este si in sistemul de educatie, in care profesorii, in loc sa fie motivati sa aiba rezultate si sa fie evaluati prin evolutia elevului, ei trebuie sa alerge dupa tot felul de "hartii" doveditoare, alergatura ce-i secatuieste de energie si le schimba punctul de focus de pe beneficiarul lor care ar trebui sa fie elevul si formarea lui, pe puncte, credite, adeverinte si portofolii. Si acesta este doar un exemplu. 

Daca energia oamenilor ar fi canalizata spre lucrurile importante, lumea in care traim ar fi mult mai buna. 

De aceea cred in auto-educare. Cred ca oamenii trebuie sa invete sa-si canalizeze energia catre lucrurile importante pentru ei si pentru cei din jur, sa invete ca au libertatea sa faca lucrurile in felul lor, si daca un sistem nu le ofera cadrul pentru acea viziune, sa aiba curajul sa iasa inafara acelui sistem, macar part-time, si sa actioneze in directia valorilor sale. 

Oamenii sunt fericiti atunci cand actioneaza si vad rezultatele acelor actiuni. Anul trecut pe vremea asta, scriam o carte pentru ca asa simteam. Acea carte nu avea sa-mi aduca"puncte la dosar" ci reprezenta ce-mi doream sa le spun celor din jurul meu. Nu, nu sunt milionara acum, in schimb sunt oameni care vin la mine si-mi spun ca acea carte a fost punctul de pornire pentru ca ei sa-si schimbe viata, iar acestia ma fac mult mai bogata. 

Faptul ca a fost si este citita in intreaga tara, ma face sa-mi doresc sa-i incurajez pe cei din jurul meu sa capete curaj si incredere in viziunea lor si sa actioneze si inafara sistemelor. 

E nevoie ca fiecare dintre noi sa decida directia actiunilor sale pentru a aduce valoare lumii. Nu mai aveti mai multa incredere intr-un sistem decat in ce simtiti in interior!

5. "Cand este evident ca nu-ti poti atinge scopurile, nu schimba scopurile ci pasii de actiune." Confucius 

E important sa ai vise si obiective. Si e dureros cand vezi ca nu le poti transforma in realitate. Uneori, e necesar sa le ajustezi si e intotdeauna necesar sa verifici cat de ecologice sunt pentru tine. In schimb, odata ce ai decis ca un obiectiv e important, in schimb nu-l atingi, schimba ceea ce faci.

Cred mult in determinare, insa prin determinare nu inteleg incrancenare, incrancenarea nu duce decat la stres si nervi inutili. Incrancenarea nu-ti permite sa fii flexibil. 

Determinarea inseamna sa nu renunti la ce-ti doresti insa iti permite sa privesti obiectivul din mai multe unghiuri. Am uneori imaginea unui gard care inconjura obiectivul, gard care are de multe ori cate o spartura pe care n-o putem vedea daca nu ne schimbam pozitia. 

Daca vezi ca nu reusesti sa faci, fa un pas in spate, respira adanc, reevalueaza si schimba ceva la modul in care actionezi. 





6. "O adevarata decizie se masoara daca ai actionat sau nu. Daca nu exista actiune, nu ai decis cu adevarat." Tony Robbins

De multe ori decidem sa ne schimbam viata, si daca ne uitam in urma, vedem ca daca suntem mandri de ceva am realizat, am actionat ... si de multe ori nu am crezut ca va iesi ceva. 

Daca faci fie si un pas zilnic, intr-un an ai facut 365 de pasi. Iar anul va trece oricum. De multe ori ne blocam pentru ca vrem prea mult, prea repede. Ca ni se dau exemple care au facut si au dres si simtim ca daca nu actionam asa eroic, parca nu are sens. 

A actiona inseamna a face zilnic cate ceva, in acceptiunea mea. 

7. "Un gram de actiune valoreaza mai mult decat o tona de teorie." Ralph Waldo Emerson

Prea multi isi consuma entuziasmul ca un foc de artificii si apoi renunta. Fa cate ceva zilnic, cat poti tu, dar fa! Actiunea zilnica in directia viselor noastre face minuni. 

Toata viata am fost genul care am amanat sa actionez pentru ca nu ma simteam pregatita si apoi, fortata de imprejurari sau cu vreo revelatie divina, ma puneam la treaba, si ma intrebam ... oare de ce am asteptat atata? Cate nu as fi realizat daca faceam cate ceva zilnic? 

Acum asta e deviza mea. Fa cat poti, dar actioneaza zilnic. Vor fi zile in care vei fi inspirat si in stare de flux si in care vei realiza foarte mult. Insa zilnic actioneaza. Azi ce vei face in directia viselor tale?

8. "Viziunea fara actiune e doar un vis. Actiunea fara viziune face doar timpul sa treaca. Viziunea cu actiune poate schimba lumea." Joel A. Barker

Mereu vorbesc de viziune. Am sansa sa fiu o persoana foarte vizuala si asta ajuta creierul sa organizeaza pasii de actiune mai bine. Chiar daca esti o persoana auditiva sau kinestezica, construieste-ti imagini a ceea ce vrei sa realizezi si sa le atasezi sentimente pozitive.

In schimb sunt multi oameni minunati care nu actioneaza. Au idei minunate, au suflet bun, insa nu pun in practica acele lucruri, de multe ori din pricina "bunului simt" invatat din familie sau de la scoala. 

De cativa ani urmaresc ce se intampla cu elevii considerati buni dupa ce termina scoala. Prea putini dintre ei au curajul sa se afirme, sa-si puna viziunile in practica. Sunt in continuare ''ascultatori'' si asteapta sa li se spuna ce au de facut. 

Pe de alta parte, cei care ajung in pozitii cheie, nu sunt intotdeauna cei cu cele mai "ecologice" valori, insa Universul isi respecta legile. Actionezi, ai rezultate: e atat de simplu!  

Omenirea, noi, avem nevoie de viziuni ecologice. Suntem acum cetateni globali, pentru ca fiecare gest pe care-l facem, fiecare produs pe care-l cumparam are efect in alta parte a lumii, si poate fi unul dintre motivele pentru care sunt copii care muncesc in fabricile de textile din tarile asiatice in loc sa primeasca educatie sau poate duce la taierea padurilor amazoniene, ce sa mai vorbesc de efectele pe plan local... 

Orice gest pe care-l facem modeleaza lumea in care traim, in bine sau in rau. Daca ai o viziune ecologica, pune-o in practica, pas cu pas.

9. ''Actiunea iti reda si construieste increderea. Lipsa actiunii nu este doar rezultatul, ci cauza fricii. Poate actiunea pe care o faci va avea succes; poate va fi nevoie de alte actiuni sau schimbari. Insa orice actiune e mai buna decat nimic." Norman Vincent Peale

In momentele in care m-am simtit nemultumita si descurajata, m-am uitat inapoi la viata mea si am zambit cand am vazut ce am realizat. Nu, nu sunt miliardara, insa in ultimii 6 ani am actionat in acord cu valorile mele, am avut libertatea sa aleg, am supravietuit si am evoluat constant. Mi-am consolidat valorile si am realizat ce e mai important pentru mine si pentru cei din jurul meu. 

Insa pentru orice sunt mandra acum, am actionat. Si nu mi-a fost usor mereu, ar fi fost mai usor sa nu fac nimic, insa doar pentru moment. Apoi as fi inceput sa ma simt rau.

Am invatat sa actionez constant si cu calm pentru a putea simti fluxul vietii si pentru a face schimbarile de curs necesare. Uneori ma pierd in sirul gandurilor, uneori mintea ma opreste de la actiune si ma blocheaza, insa ma opresc si respir adanc, si o pornesc din nou. 

Este mult mai important sa actionezi cate putin zilnic decat sa-ti propui marea cu sarea odata. Si vor veni si rezultatele, de multe ori cand te astepti mai putin, si va veni si increderea. Pentru ca daca nu te mai fortezi, ci actionezi in ritmul tau, te vei simti bine si vei modela partea ta de lume intr-una mai buna. 

De multe ori amanarea este o reactie la presiunea prea mare pe care o punem pe noi pentru a face lucrurile intr-un anumit mod si, daca se poate, totul odata. Daca luam fiecare pas pe rand, ne dam sansa sa respiram, apoi urmatorul pas, si urmatorul pas, in loc sa amanam, vom astepta cu nerabdare sa mai facem un pas. 

Poate nu e actiunea de vina, ci ritmul pe care societatea sau noi ni l-am impus. Daca reduci viteza, te poti bucura si de frumusetea drumului.

10. "Iubirea incepe acasa si nu conteaza cat de multe facem...ci cat de multa iubire punem in ce facem" Maica Tereza.

Pentru mine, iubirea e sursa creativitatii. Iubirea naste actiune, pentru ca atunci cand iubesti esti capabil de orice. 

Toti am trait iubirea sub o forma sau alta, si stim ce forta ne da. Daca invatam sa ne motivam prin iubire si pasiune decat prin patima si presiune, actiunea va veni in mod natural. 

Iubirea si viziunea sunt ingredientele realizarilor fara efort, iar fara efort nu inseamna fara actiune, ci fara a te forta si a te bloca. 

Exista un flux natural al vietii si daca te umpli de iubire, inveti sa-l simti. Acest flux exista in toate domeniile si oamenii care au succes il simt si se acordeaza la el. Gaseste in tot ceea ce faci ce anume te anima de iubire. Iar iubirea va netezi drumul si te va ajuta sa treci peste obstacole. 

Va urez o zi excelenta si plina de actiunea care va face aceasta lume mai buna!
Tu ce faci sa fii motivat sa actionezi?


No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...