Fiind, totusi, o persoana destul de actionala, cu exceptia verii in timpul careia simt ca mi se topeste creierul de-a dreptul si vreo doua luni par sa nu fiu buna de nimic, gandirea pozitiva a dus la rezolvarea unor probleme pe care le pusesem in mintea mea sub eticheta: de nerezolvat.
Totusi, aceste materiale prezinta viata intr-o maniera prea simplista.
Nu e de ajuns sa te uiti la viata ca la un frumos rasarit de soare si totul se va rezolva.
Facturile nu se vor plati, adolescentii nu vor iesi ca prin minune din crizele lor hormonale, politicienii nu vor deveni chiar toti oameni cinstiti iar seful tau nu te va iubi mai mult.
Poate te va lua, mai rau, de prost, si poti pati ca in gluma aceea cu tipul care dupa ce a vazut "Secretul" se duce la serviciu si-i zambeste secretarei, ii zambeste femeii de serviciu, ii zambeste sefului, dupa care cel din urma il cheama in birou si-i spune: "Asculta! Daca mai vii drogat la serviciu, te dau afara!"
Gandirea pozitiva nu-ti rezolva problemele. Tu ti le rezolvi!
Imi spunea o prietena ca ar vrea sa nu mai fie deprimata niciodata, lucru la care i-am raspuns ca depresia e un raspuns intern al neurologiei tale la faptul ca nu faci ceea ce trebuie pentru tine, ca NU ACTIONEZI indeajuns.
S-a dovedit stiintific faptul ca persoanele active nu sunt deprimate si asta pentru ca la ele creierul e preocupat cu alte actiuni, si in loc sa secrete chimicale nocive pentru starea lor, secreta endorfine, oxitocina sau depinzand de tipul de actiune, adrenalina.
Ca sa fii deprimat, trebuie sa ai timp si "tihna". Daca ai treaba si ti-o faci, nu ai cum si cand sa fii deprimat.
Asa ca rezolvarea problemelor si a avea obiective si a face pasii catre ele te tin departe de depresie.
Sa vezi atunci gandire pozitiva, cand stii ca orice s-ar intampla, atata timp cat te ai pe tine, vei gasi o solutie! Dar nu fara efort!
Multora le-a intrat in cap ca daca se lovesc de vreun obstacol, vezi Doamne, o fi vreun semn de la Univers sau Dumnezeu sa o lase balta.
Nu-i adevarat, oameni buni, e semn ca trebuie sa incerci si alte solutii.
Nu zice nimeni ca nu sunt unele obiective care nu mai merita timp si efort, dar daca te-ai apucat de facut ceva, fa pana la capat.
Obisnuieste-te sa termini ce ai inceput, indiferent cat ti-e de greu, ca si satisfactia va fi pe masura.
Creierul e setat astfel incat sa elibereze "hormonii fericirii" atunci cand iti faci treaba pana la capat.
Nu e greu sa fii deprimat, e cel mai usor, de aceea multi se complac in asta, dar tot periculos este sa-ti setezi mentalul pentru o stare de vesnica multumire si sa nu-ti doresti sa realizezi mai multe.
Nu de alta, dar sa nu realizezi peste vreo 100 de ani, cand vei fi pe patul de moarte, ca puteai sa ai o viata mult mai interesanta si ca a strange din dinti pentru a-ti realiza obiectivele nu e rau deloc, ci invigorant si interesant.
Viata nu e usoara, e-o prostie sa crezi asta, dar frumusetea unei vieti implinite consta tocmai in obstacolele pe care le-ai depasit si limitarile pe care ti le-ai invins.
Din gandirea pozitiva ia acea stare care-ti da incredere in fortele proprii, iar cand dai de greu, intelege ca e parte din firescul vietii si cauta solutii.
Daca ti-a placut articolul, nu uita sa dai share!
Daca iti doresti sa
mai afli secrete NLP, am scris o carte inspirata din lectiile maestrilor
Richard Bandler (creator al domeniului) si Paul McKenna (cel mai bine vandut
autor de carti de dezvoltare personala din Marea Britanie) care prezinta acele
lucruri care au functionat pentru mine si anume:
GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI – TEHNICI NLP PENTRU O VIATA FERICITA SI DE SUCCES (disponibila in limbile engleza si romana) la adresa: http://balanstefana.blogspot.ro/p/carti.html
No comments:
Post a Comment
Astept parerea ta: