RECUNOSTINTA este unul dintre ingredientele secrete ale fericirii. Cand esti recunoscator, ai acces la cele mai bune resurse din tine si intri intr-o stare de gratie.
Am ales 5 citate care ilustreaza de ce este important sa cultivam sentimentul de recunostinta precum si sa-l exprimam:
1. Recunostinta da sens trecutului, aduce pace zilei de azi si creeaza viziunea pentru maine. Melody Beattie
Multi oameni se tem sa-si exprime recunostinta, intrucat simt ca sentimentul de nemultumire este un factor motivant pentru realizari, si traiesc intr-o continua lupta pentru realizari. Se tem ca daca se simt multumiti sau daca multumesc, dovedesc slabiciune si ar putea sa-si piarda motivatia.
Va spuneam cu sinceritate ca uitasem si eu sa exersez recunostinta. Se intampla cand esti inconjurat de atatea daruri si le iei de-a gata: sanatate, familie iubitoare, oameni care te apreciaza si te iubesc.
Incepi sa crezi ca ti se cuvin, si ca meriti chiar mai mult, si dintr-o stare de binecuvantare, simti ca te golesti de lumina. Si nu intelegi de ce. Pentru ca toate acestea sunt daruri. E un dar ca traiesti, sunt daruri experientele si lectiile de viata, clipa de ACUM e si ea un dar... si faptul ca te poti uita spre viitor e un privilegiu.
2. Cand devii constient de binele de care ai parte in viata ta pui piatra de temelie pentru abundenta. Eckhart Tolle
Fa o lista acum cu oamenii si lucrurile pentru care esti recunoscator. Intra in interiorul tau si vei vedea cat de multe sunt motivele pentru recunostinta. Acest exercitiu iti va arata ca ai mai mult decat punctul de plecare pentru a-ti realiza visele.
3. Cand daruim cu bucurie si acceptam cu recunostinta, toata lumea este binecuvantata. Maya Angelou
Din nefericire dam din datorie si primim "pentru ca ni se cuvine" si avem sentimentul ca "dam prea mult" si "nu primim indeajuns", de aici si sentimentul de gol, de lipsa si de frustrare.
Am uitat sa fim recunoscatori pentru confortul vietii noastre, pentru oportunitatile pe care le avem, si uitam ca recunostinta aduce actiune. Cand oamenii se simt apreciati, vor sa faca mai mult din ce faceau. Recunostinta este un magnet pentru actiune.
4. A simti recunostinta si a nu o exprima, e ca si cum ai impacheta un cadou si a nu-l da. William Arthur Ward
Asa cum am mai spus la inceputul articolului, azi am pus mana pe telefon si i-am sunat pe cei apropiati mie si le-am multumit ca exista in viata mea. In primul rand m-a umplut pe mine de fericire si energie pozitiva, pentru ca mi-am schimbat starea de constiinta.
Cum ar arata lumea asta daca am fi recunoscatori pentru ce fac oamenii din jurul nostru pentru noi? Chelnerita care ne zambeste, casierita de la casa de marcat, toti oamenii care-si dau fie si o farama din timpul vietii lor sa ne faca viata mai buna? Si intrebarea mea este, cum te vei simti tu avand o astfel de atitudine?
5. Recunostinta este abilitatea de a experimenta viata ca un dar. Te elibereaza din inchisoarea preocuparii de sine. John Ortberg
Exercitiul recunostintei iti umple viata de sens. Nu-i asa ca-ti place sa primesti cadouri? Ce-ar mai fi ca atunci cand te uiti la copilul sau partenerul tau sa simti ca ai primit un dar? Cand esti sanatos? Cand te trezesti dimineata? Cand mergi la lucru? Am trait-o pe pielea mea, miracole se intampla!
O forta mare si misterioasa incepe sa rezolve problemele, oamenii pe care-i considerai enervanti incep sa-ti zambeasca...Universul te rasfata. A invata recunostinta e cel mai bun lucru pentru calitatea vietii tale, in primul rand, pentru ca nu mai traiesti in ideea de a umple un gol in existenta ta, ci din constiinta abundentei care va atrage si mai multe lucruri bune. Garantat sau nemultumirile inapoi :)!
Tu pentru ce si cine esti recunoscator astazi?
Daca iti doresti sa
mai afli secrete NLP, am scris o carte inspirata din lectiile maestrilor
Richard Bandler (creator al domeniului) si Paul McKenna (cel mai bine vandut
autor de carti de dezvoltare personala din Marea Britanie)
GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI – TEHNICI NLP PENTRU O VIATA FERICITA SI DE SUCCES
(disponibila in limbile engleza si romana) la adresa: http://balanstefana.blogspot.ro/p/carti.html
No comments:
Post a Comment
Astept parerea ta: