Wednesday, October 31, 2012

DE CE IUBESC HALLOWEEN


Multa lume cu pretentii nationaliste stramba din nas cand aude de vreo sarbatoare importata. Din punctul meu de vedere, daca e un motiv de sarbatoare, il primesc cu drag de orice origine ar fi.

Dar Halloween va fi mereu o sarbatoare cu o semnificatie foarte mare pentru mine din doua motive: inveseleste zilele de toamna, si cel mai important, pentru ca e sarbatoarea in care radem de ceea ce ne sperie, ce ne ingrozeste. Si de aceea iubesc sincer Halloween-ul. "Cand oamenii rad de problemele lor, creierul lor isi schimba structura neuro-chimica" spune Richard Bandler.

Cand incepem sa radem de ce ne doare, ne sperie sau ne streseaza, ne schimbam perspectiva, avem acces la creativitate, gasim solutii la probleme, sau pur si simplu realizam ca nu avem serioase sa ne stresam.

 Tot cu ocazia sarbatorilor "importate" romanii si-au amintit de Dragobete sau Noaptea Sf. Andrei, si pe toti ne incearca un nationalism puternic atunci cand putem critica sau desfiinta ceea ce face altcineva....fara a face nimic in loc.

Iubesc Halloween, iubesc veselia copiilor, ador creativitatea de care dau dovada cand se costumeaza sau orneaza clasele si rad de nu mai pot la povestile lor de groaza.

Happy Halloween!!!

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...